Retu parādību 11.oktobrī gadījies pieredzēt vilku medniekiem Salas novada Salas pagastā - plēsēju lenkšanas laikā no meža iznācis lācis.

"Piektdien ap pulksten 14.00 mēs, apmēram 80 mednieki, bijām ielenkuši astoņus vilkus," stāsta aculiecinieks Dzintars. "Kad ieraudzīju 50 metru attālumā no sevis vilku, ieslēdzu kameru un gaidīju. Pēkšņi dzirdu, ka kāds man blakus saka: "Tiš, tiš!". Vēl nobrīnījos, vai nu dzīs projām vilku? Un tad saklausīju, ka kaut kas čāpo uz manu pusi. Kāds cits sauca: "Nešaujiet, lācis!". Un tad es viņu ieraudzīju!"

Dzintars lāci redzējis un nofilmējis no 50 metru attāluma, bet kādu citu mednieku no meža zvēra šķīruši vien trīs metri. Pieredzējuši vīri spriež, ka dzīvnieks varētu būt trīs gadus vecs un ap 100 kilogramiem smags.

Medībās piedalījušies arī Mežu dienesta darbninieki, visi kā viens brīnās par pieredzēto. "Ir dzirdēts par lāčiem, manītas pēdas, bet pašu lāci šajā pusē redzējām pirmo reizi," stāsta Dzintars.

Pēc tikšanās ar lāci vilku medības turpinājušās, piektdien nomedīts viens pelēkais plēsējs. Vilku lenkšana turpinās arī šonedēļ, teic Dzintars, norādot, ka šogad novada mežos vilki ir ļoti liela problēma.

Kļūstiet par DELFI Aculiecinieku! Sūtiet foto, video reportāžas vai savu viedokli par neparasto ap jums, par aktuāliem notikumiem uz aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Reģistrētie autori par publikācijām saņem DELFI dālderus, kurus iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!