Foto: F64

11. novembra krastmalā, trešdien, 5. decembrī, plkst.16:30 svinīgi tiks iedegta otrā pilsētas Ziemassvētku egle. Kopā ar to iedegsies arī jaunais svētku apgaismojums 11.novembra krastmalā, portālu "Delfi" informē Rīgas Domes pārstāvji.

Trešdien sāksies arī pakāpeniska svētku apgaismojuma iedegšana visā pilsētā, kas noslēgsies tuvāko dienu laikā. Līdz nedēļas beigām daudzviet, tai skaitā uz kokiem un apgaismojuma līniju trosēm, uzņēmums "Rīgas gaisma" pakāpeniski iedegs tūkstošiem virteņu un dekoru visā pilsētā - 13. janvāra, Alberta, Antonijas, Elizabetes ielā, uz Vanšu un Akmens tiltiem, Marijas un Čaka ielā, Raiņa un Kalpaka bulvārī, Kr.Barona, Merķeļa ielā, skvērā pie Mūrnieku un Matīsa ielu krustojuma, Bastejkalnā, kā arī daudzviet citur.

Bez iepriekšējos gados izmantotajiem gaismas rotājumiem šogad tiks iedegti simtiem jaunu dekoru - ausekļi, zvaigznes, lodes, leduspuķes, pilošās lāstekas u.tml. Ziemassvētku gaismu rotas rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs līdz nākamā gada janvāra beigām vai februāra sākumam.

Kā ziņots, tradicionālo pilsētas egli Doma laukumā pilsētas vadība iededza pagājušajā svētdienā - pirmajā Adventē. Tā kā šogad Jaunā gada sagaidīšanas pasākums ar svētku salūtu paredzēts 11. novembra krastmalā, tad tieši šeit atradīsies otra pilsētas Ziemassvētku egle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!