Foto: Publicitātes foto
Ventspils muzejā: Livonijas ordeņa pilī, Piejūras brīvdabas muzejā, Amatu mājā un Herberta Dorbes memoriālajā muzejā - 18.maijā ieejas bez maksas.

Nesenā Muzeju nakts pierādīja, ka muzejs tomēr ir vajadzīga un daudziem pievilcīga vieta, jo tika dāsni apmeklēts, turklāt nakts apmeklētāji bija ne tikai jaunieši, kuriem naktis vienmēr ir draudzīgākas nekā dienas, bet arī cienījamas vecmāmiņas un pavisam mazi mazbērni.

Tiem, kas nav paspējuši muzeju ieraudzīt naktī vai arī tumsas dēļ nav varējuši apskatīt visu, ko vēlas, Ventspils muzejs piedāvā vēl vienu legālu bezmaksas iespēju- 18.maiju, kad visi Latvijas muzeji ir atvērti apmeklētājiem. Livonijas ordeņa pilī no 18.maija skatāma jauna glezniecības izstāde- Ventspils glezniecības plenēru Agrīnais reālisms I un II (2010.g. un 2011.g.) dalībnieku darbi, kas skatāmi pils galerijās. Plenēros piedalījās mākslinieki gan no Ventspils, gan visas Latvijas ar saviem darbiem demonstrējot personīgo Ventspils izjūtu.

Pils izstāžu zālē atvērta apskatei izstāde Pils iela pirms 100 gadiem, kurā apmeklētāji var izbaudīt Pils ielas dzīvīgo noskaņu pagājušā gadsimta sākumā.

Piejūras brīvdabas muzeja Dzirnavās patlaban skatāma Ventspils krustdūrienu meistares Ausmas Saliņas lielformāta tekstilgleznu izstāde, kuru jāredz tālab, ka vismaz Latvijas mērogā neviens cits tā nestrādā kā dzīvespriecīgā Saliņa. Muzeja administrācijas ēkā iekārtota muzeja krājuma izstāde Vecais labais, kas veidota kā lielisks pētījums cilvēciskās taupības jomā, - ko un kā var salāpīt, pagarināt, lai piešķirtu otro dzīvi. Par godu Muzeju dienai brauks arī Mazbānītis - gan par maksu, kustības sarakstu skatīt www.mazbanitis.ventspils.lv

Amatu mājā vēl šonedēļ skatāma Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu kvalifikācijas darbu izstāde Pilsēta 2020, demonstrējot augsta līmeņa dzīves kvalitātes piedāvājumu nākotnē.

Ventspils muzejs jūs gaida!

Ventspils muzejs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!