Foto: ČetrasSezonas.lv
Mīksti un sulīgi, maigi un saldi. Nedaudz atgādina riekstus, nedaudz plūmes un mandeles ar medu. Ideāls našķis gan brokastīs, gan launagā, ko novērtēs gan mazie, gan pieaugušie.

Sastāvdaļas:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 vidēja ola
  • 100 ml saulespuķu vai vīnogu kauliņu eļļas
  • 185 ml piena
  • 230 g pilngraudu miltu
  • 100 g cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 80 g nomizotu, sarīvētu ābolu
  • 80 g žāvētu plūmju, sagrieztas gabaliņos
  • 1 apelsīna miza, smalki sarīvēta
  • šķipsniņa sāls
  • 30 g mandeļu skaidiņu
  • 4 ēd.k. medus
  • 1/2 tējk. kanēļa

Rezultāts:

  • 12 mafini

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.
  3. Otrā bļodā sajauc pienu, eļļu un olas ar dakšiņu - tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.
  4. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa ir līdz galam neizmaisīta. Pieliec ābolus, plūmes un apelsīna miziņu. Iemaisi, lai ir visā mīklā.
  5. Mīklu pildi formiņās un pannu liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25-30 minūtes, līdz mafins ir zeltaini skaists un, uzspiežot ar pirkstu, ir stingrs.
  6. Tikmēr pannā sagrauzdē mandeļu skaidiņas un, kad tās zeltainas, noņem no pannas, lai padziest.
  7. Kad mafini izņemti no krāsns, katliņā sakarsē medu, lai tas izkūst. Iemaisi mandeļu skaidiņas un kanēli. Uz lielākas liesmas pavāri kādas 30 sekundes. Šo visu sadali pa visiem mafiniem un uzliec katram virsū. Atdzesē.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!