Foto: LETA
Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks negrasās atsaukties vides ministra Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētāja Raimonda Vējoņa aicinājumam demisionēt.

Breidaks atkārtoti pauda, ka ne vien Ādažu pašvaldība, bet arī visa valsts esot uz bankrota robežas, turklāt patlaban likumīgi noritot pašvaldības finanšu stabilizācijas process, tādēļ viņš nesaskatot problēmu turpināt vadīt domi.

"Tad jau arī valdībai būtu jādemisionē, ja reiz valsts ir uz bankrota robežas," sacīja Ādažu mērs. "Vai tad mazums pašvaldībās notikusi finanšu stabilizācija?"

Kā ziņots, Vējonis, kuram drīzumā būs jāpārņem atbildība arī par pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumiem, uzskata, ka Breidakam, kurš novedis pašvaldību līdz bankrotam, būtu jādemisionē.

"Novest vienu no valsts bagātākajām pašvaldībām līdz bankrotam - tā ir liela māksla. Tas faktiski ir noziegums. Tagad valstij jāstabilizē pašvaldības darbība. Pašvaldības darbinieki saņēma algas, kas lielākas par ministru algām," intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" saka Vējonis.

Jau ziņots, ka Ādažu novada dome vērsusies Finanšu ministrijā (FM) ar lūgumu finanšu stabilizācijai piešķirt 1,254 miljonus latu. Oktobra vidū Finanšu ministrija konstatējusi, ka Ādažu dome neatbilstoši aizdevuma mērķiem iztērējusi 700 000 latu no valsts budžeta piešķirtajiem līdzekļiem, novedot vienu no valsts bagātākajām pašvaldībām līdz bankrotam. Līdz 1.decembrim Ādažu novada domei ir jāsagatavo un jāiesniedz FM finanšu stabilizācijas projekts.

Jautājums par pašvaldību atbildību būs jāaktualizē jaunajā - apvienotajā - ministrijā. "Nedrīkst pieļaut situāciju, kad pašvaldība noved sevi līdz tādam stāvoklim, ka valstij atliek tikai paklapēt pa plecu pašvaldības vadītājam un ieplūdināt bankrotējušajā struktūrā stabilizācijas līdzekļus. Pašvaldības vadītājam šādā situācijā ir jādemisionē," uzskata Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!