Foto: LETA
Deputātes mandātu nolēmusi nolikt Ādažu novada domniece Marika Ģederte (TB/LNNK).

Ģederte pauda - lai gan juridiski vēl šīs lēmums nav stājies spēkā, viņa to jau paudusi publiski piektdien notikušajā Finanšu ministrijas (FM) pašvaldību finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas izbraukuma sēdē Ādažu novada domē.

Domniece norādīja, ka šis lēmums neesot pēkšņi pieņemts - viņa par to domājusi jau pērn, ņemot vērā, ka pašvaldības koalīcijas deputāti regulāri aizmuguriski rīkojas pretrunā ar pašu pieņemtajiem domes lēmumiem, piemēram, saistībā ar FM paustajiem pārmetumiem par pašvaldības mantas izšķērdēšanu.

"Esmu rosinājusi, ka no amata būtu jāatkāpjas Ādažu novada domes priekšsēdētājam Normundam Breidakam, kā arī neredzu, ka pašvaldība varēs nokārtot parādsaistības," sacīja Ģederte.

Ģederte tuvākajā laikā plānojot pašvaldībā iesniegt pieteikumu par deputātes mandāta nolikšanu, kas tiks izskatīts domes sēdē. Kā piemēru domes pretrunīgajai rīcībai viņa minēja pašvaldības pērn augustā pieņemto lēmumu par atalgojuma samazināšanu Ādažu novada domes administrācijas darbiniekiem, taču vēlāk dokumentos bijis redzams, ka algas pat palielinājušās.

Ģederte dzimusi 1974.gadā, ieguvusi maģistra grādu biznesa administrācijas vadībā. Viņa bijusi SIA "UVB" valdes priekšsēdētāja; SIA "Kosmetoloģijas koledža" valdes priekšsēdētāja; SIA"MG Aģentūra" valdes locekle; Latvijas skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente, Latvijas Sauļošanās un solāriju asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Ādažu domes deputāti šodien apņēmušies kopīgi strādāt pie priekšlikumiem finanšu problēmu risinājumiem, kas saistīti ar SIA "Gaujas centrs" un kultūrizglītības centra iegādi.

Kā informēja FM pārstāvis Aleksis Jarockis, šodien pašvaldību finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas izbraukuma sēdē pašvaldības deputāti apņēmušies kopīgi meklēt samilzušo problēmu risinājumus.

Komisija tagad gaidīs pašvaldības deputātu sagatavotos priekšlikumus, un tikai pēc to saņemšanas tiks lemts par nākamās stabilizācijas aizdevuma daļas 480 000 latu apmērā piešķiršanu pašvaldībai.

Ģenerālprokuratūrā ir sākts kriminālprocess, pamatojoties uz FM iesniegumu par Ādažu novada domes darbībām.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais dokuments, izskatot ministrijas iesniegumu par Ādažu novada domes rīcību ar SIA "Gaujas centrs" un izvērtējot iesniegumā minētos apstākļus, 7.februārī ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā".

Kriminālprocess nosūtīts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijai. Izmeklēšanas uzraudzību veic Rīgas tiesas apgabala prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!