Foto: LETA
Ādažu novada mērs Normunds Breidaks ("Reģionu partija") pārsūdzēs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa (Zaļo un zemnieku savienība) lēmumu par atstādināšanu no amata.

"Pārsūdzēšu, jo neesmu mierā ar argumentiem," ceturtdienas rītā sacīja Breidaks.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vējonis no mēra amata Breidaku atstādināja 23.februārī par Ādažu novada domes rīcību ar pašvaldības mantu un finanšu līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka pārkāpumi saistīti gan ar Valsts kasē ņemto aizņēmumu neatbilstošu izlietojumu, gan neatļautu piemaksu maksāšanu darbiniekiem, kā arī ēkas Gaujas ielā 33a, Ādažos, pirkumu, neizvērtējot pirkuma lietderību, ēkas cenas un maksājumu procentu atbilstību situācijai tirgū. Turklāt, nolemjot iegādāties šo ēku, novada dome uzņēmusies ilgtermiņa saistības, kurām nav seguma pašvaldības budžetā. Visi materiāli nosūtīti arī prokuratūrai.

Tā visa dēļ pagājušā gada nogalē Finanšu ministrija ir sākusi finanšu stabilizācijas procesu Ādažu novada pašvaldībā, un novada dome daļu līdzekļu ikdienas izdevumiem saņem no Valsts kases aizdevumu veidā.

"Viena no valsts bagātākajām pašvaldībām faktiski ir novesta līdz bankrotam, un iemesls ir nevis naudas trūkums, bet pašvaldības nesaprātīga un neapdomīga rīcība, neieklausīšanās pat Finanšu ministrijas ieteikumos dzīvot taupīgāk," uzskata Vējonis.

Pašlaik mēra pienākumus pilda līdzšinējais Breidaka vietnieks – Pēteris Balzāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!