Tūrisma izstādē-gadatirgū Balttour 2011 Latvijas Piļu un muižu asociācija un tūrisma aģentūru "Via Baltic" strādāja kopējā stendā, kurā tika prezentēts projekts, kas aicina apceļot Baltijas valstis, maršrutā ietverot pilis un to sniegtos pakalpojumus.

Apmeklētāju interese bija patiešām liela un visas trīs dienas nepārtraukti tika sniegta informācija, kur svinēt kāzas, kur nakšņot, kur paēst pusdienas, kur izbaudīt kādu īpašo piedāvājumu.

Šogad tradicionālā akcija „Apceļosim Latvijas pilis!" nav paredzēta. Daudzi apmeklētāji teica, ka tā bijusi labs stimuls aizbraukt uz pilīm, kas atrodas tālāk no tradicionālajiem tūrisma maršrutiem, bet ne visi no viņiem piedalījušies akcijā.

Tā tikai devusi iedvesmu un informāciju. Secinājums - nepieciešams izdevums, kurā būtu redzamas visas pilis, to pieejamība un pakalpojumi. Lai arī internetā var atrast ļoti daudz informācijas, tomēr piļu un muižu īstie „fani" ne visi ir interneta lietotāji un labāk uzticas pārbaudītām vērtībām - kartei.

Jaunā vizuālā izskatā LPMA tika pārstāvēta izstādē, pateicoties aktīvākajiem biedriem, kas deva iedvesmu un kuplināja ar savu klātbūtni un materiāliem izstādes stendu. Tāpēc īpašais paldies - Dikļu muižai, Rūmenes muižai, Kukšu muižai, Bīriņu pilij, Daugavas muzejam, Turaidas muzejrezervātam, Kārļa muižai, Durbes pilij, Jaunpils pilij un Jaunmoku pilij.

Izstādes laikā izveidojās jaunas pazīšanās ar dažādu pakalpojumu sniedzējiem, kas vēlētos sadarboties ar Latvijas piļu un muižu asociāciju. Bija arī interesenti, kas grib iegādāties kādu mazu muižiņu. Latvijas Piļu un muižu asociācija novēl visiem ceļojumiem bagātu gadu un, braucot pa Latviju, vienmēr ietvert maršrutā kādu pili vai muižu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!