Kā zināms, Ziemassvētku naktī ir jāēd deviņas reizes, lai nākamgad dzīvotu pārticībā. Tāpēc, gatavojoties gada lielākajam notikumam, tirgotava "Debesmanna" Mūkusalas ielā 95 ielūdz visus smelties idejas bagātīgam svētku galdam, lai tradicionālo mielastu papildinātu ar jaunām smaržām un garšām.

19. decembrī no pulksten 16.00 līdz 20.00 un 20. decembrī no pulksten 11.00 līdz 15.00 pirmklasīgi meistari gardēžu acu priekšā ceps gardumgardu cūkgaļas cepeti ar brūkleņu mērci, šmorēs pīli ar sieru un sinepēm, kā arī pašrocīgi gatavos pildītas olas, ar krabju gaļu pildītus avokado un svētku salātus. Uz kārā zoba varēs likt arī izmeklētas jūras delikateses - gan šefpavāra meistarstiķi - ar griķiem un sēnēm pildītu karpu, gan mīdijas un garneles sālījumā, mencas pastu un citus labumus.

Ar gardu muti varēs noprovēt dažnedažādākās gaļas delikateses no Spānijas un Itālijas, franču sierus, marinētus ķiplociņus, piparus, sēnītes un gurķīšus. Būs arī olīvas ar anšoviem, garnelēm un lasi. Vai tam visam klāt vēlaties meksikāņu mērcīti ar saldajiem pipariem vai franču - ar sinepēm? Izvēlieties savai garšai tīkamāko!

Kārumniekiem par prieku būs sarūpēti smalki pašmāju un eksotiski svešzemju deserti - gan tiramisu ar augļiem un ogām, gan Ziemassvētku kēkss un citronu torte, gan arī saldējums ar apelsīnu un karstvīna garšu. Būs arī austrumu, spāņu, beļģu un citu valstu saldumi.

Kamēr bērni našķosies uz nebēdu, dāmas varēs smelties idejas ziemīgiem kokteiļiem, bet kungi - nobaudīt ko kreptīgāku. Meistari stāstīs un rādīs, jūs - provēsiet. Un, kā vienmēr, būs arī receptes līdznešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!