Foto: DELFI

Projekta "Es savai Rīgai" ietvaros līdz 29. decembrim ikvienam sociālajos tīklos aktīvam rīdziniekam vai pilsētas viesim ir iespēja nosūtīt savu novēlējumu Rīgai un ieraudzīt to uz lielajiem ekrāniem pilsētas Jaunā gada sagaidīšanas svinībās 31. decembrī 11. novembra krastmalā, portālu "Delfi" informē projekta veidotāji no Rīgas Domes.

Jau akcijas pirmajā dienā ar īpašu aplikāciju palīdzību Rīgas oficiālajos profilos sociālajos tīklos "Draugiem.lv" un "Facebook.com" rīdzinieki atstājuši vairāk nekā astoņus tūkstošus sirsnīgu novēlējumu savai pilsētai.

"Mums ir izdevies iedibināt tradīciju - rīdziniekiem kopā sagaidīt Jauno gadu. Un šogad tas pirmo reizi tiks sagaidīts Krastmalā, jo pie Brīvības pieminekļa visiem svinētājiem vienkārši vairs nepietiek vietas. Un tagad mēs, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas iespējas, mēģināsim ieviest vēl vienu jaunu tradīciju -  rīdzinieki sveic savu pilsētu un savus kaimiņus Jaunajā gadā," stāsta Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Projektu "Es savai Rīgai" īsteno SIA "Inovāciju Serviss" sadarbībā ar nodibinājumu "Rīga 2014", un tā rezultātā vairāk nekā tūkstotim iesūtīto novēlējumu autoru būs iespēja tos līdz ar savu foto ieraudzīt uz lielajiem ekrāniem pilsētas Jaunā gada sagaidīšanas svinībās 31. decembrī, 11. novembra krastmalā. Novēlējumus līdz 29. decembrim plkst. 18.00 var iesniegt interneta vietnēs www.draugiem.lv/Riga un www.facebook.com/cityriga.

2013. gadu sagaidot, rīdzinieki un pilsētas viesi no plkst. 22.00 līdz 3.00 varēs baudīt kultūras programmu ar mūziķu, dīdžeju un dejotāju priekšnesumiem, vērot svētku uguņošanu, apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas un kopā ar saviem draugiem un ģimeni svinēt svētkus.

31. decembrī un 1. janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas. Lai pasažieriem būtu ērtāk nokļūt uz un no pasākumu norises vietām, naktī no 31. decembra uz 1. janvāri sabiedriskais transports kursēs aptuveni līdz plkst. 04.00 (atsevišķos maršrutos līdz plkst. 5.00), kā arī tiks nodrošināti papildus reisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!