Liepājas Arodbiedrību centrs aicina pilsētas mēra vietnieci Silvu Goldi (TP) uzņemties politisku atbildību par domes lēmumu slēgt, pēc arodbiedrību domām, neizdevīgu līgumu par apkuri ar “Liepājas enerģiju”, un aicina Goldi atkāpties no amata, ziņo www.liepajniekiem.lv.
Jaunais siltumapgādes uzņēmums "Liepājas enerģija" piedāvājis patērētājiem nepārprotami neizdevīgu līgumu, kas izraisījis klientos protestu, norāda arodbiedrības, Liepājas Arodbiedrību centra dalīborganizācijas pauž neizpratni par Goldes rīcību, sasaucot ārkārtas domes sēdi, lai uzdotu namu apsaimniekotājiem slēgt līgumus ar jaunizveidoto SIA “Liepājas enerģija” par apkures nodrošināšanu. Arodbiedrības uzskata, ka līguma nosacījumi ir neizdevīgi, bet pašvaldība neievēro patērētāju intereses, uzspiežot slēgt līgumus ar monopoluzņēmumu.

Arodbiedrības aicina deputātiem izskaidrot, kāpēc ar domes lēmumu namu apsaimniekotāju organizācijām uzliek par pienākumu slēgt šo līgumu, kā arī izskaidrot katru līguma ar “Liepājas enerģiju” un tā pielikumu punktus, sīkāk paskaidrojot, kādēļ akceptēta tik neizdevīga līgumsodu aprēķināšanas metodika un tik nesamērīgi līgumsodu apmēri, neparedzot faktiski nekādu atbildību piegādātāja saistību neizpildes gadījumā.

“Mēs uzskatām, ka ar šo domes lēmumu tiek akceptēta līgumsodu maksāšana, apsteidzot notikumus, tāpēc nav pieļaujama mūsu kopējo nodokļu izlietošana nepārdomāta domes lēmuma realizācijai. Iedzīvotāji, kuri nomaksājuši par patērēto siltumenerģiju, netieši maksās otrreiz par to pašu pakalpojumu no jau iemaksātiem nodokļiem pašvaldības budžetā, kurus būtu nepieciešams izlietot izglītībai, sociālai aprūpei utt. Bet, ja namu apsaimniekotāju uzņēmumi uzspiedīs iedzīvotājiem tikpat neizdevīgu līgumu parakstīšanu, tad papildu izdevumi būs jāmaksā katram siltuma saņēmējam,” līguma noteikumus vērtē arodbiedrību pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!