Zemgales Plānošanas reģions sadarbībā ar pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem un punktiem sācis ceļotāju aptauju, lai noteiktu teritorijā iecienītāko tūrisma objektu.

Akcija, kas ilgs līdz septembra beigām, noorganizēta ar mērķi noskaidrot, cik bieži tūristi par sava ceļojuma galamērķi izvēlas Zemgali, kurus tūrisma objektus iecienījuši visvairāk, kuru no reģionā piedāvātajiem naktsmītņu veidiem atzīst par vispiemērotāko un kāpēc. Tāpat aptaujas rīkotāji vēlas noskaidrot ceļotājiem ērtāko informācijas pieejamības veidu Zemgalē, kā arī citus ar ceļošanu saistītus jautājumus.

Ceļotāju viedokļu noskaidrošanu veiks ar anketēšanas palīdzību Aucē, Atašienē, Bauskā, Dobelē, Gārsenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Koknesē, Skrīveros, Viesītē, Vilcē un Tērvetē, kur darbojas tūrisma informācijas centrs vai punkts. Aptaujas anketas varēs saņemt un aizpildīt pie tūrisma informācijas sniedzējiem, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Aizpildītās anketas elektroniski varēs nosūtīt pa e-pastu: dace.strautkalne@zpr.gov.lv vai pa faksu: 63025828. Anketa aizpildīšanai elektroniski būs atrodama arī interneta vietnē www.visidati.lv/aptauja/284811817/.

Aptaujā iegūtos rezultātus Zemgales Plānošanas reģiona speciālisti apkopos un izanalizēs, lai ar tiem gadskārtējā tūrisma konferencē rudenī iepazīstinātu reģiona attīstības plānotājus, par uzņēmējdarbību un tūrisma nozari atbildīgas pašvaldību amatpersonas, dažādu tūrisma organizāciju un biedrību pārstāvjus, kā arī Zemgales uzņēmējus - tūrisma objektu īpašniekus. Savukārt ceļotāju visaugstāk novērtēto tūrisma objektu īpašnieki saņems pārsteiguma balvas un cita veida atzinību.

Aptaujā iegūtos rezultātus un secinājumus plānots izmantot konkrētu reģionālu tūrisma maršrutu un projektu izstrādē, kā arī plašāka tūrisma pakalpojumu sniedzēju konkursa organizēšanā nākotnē.

Pērnā gada aptaujā ceļotāji Zemgalē par vispopulārāko tūrisma objektu atzina Tērvetes dabas parku, kam sekoja Rundāles un Jelgavas pils apmeklējumi. Taču pēdējā laikā apmeklētāju skaits strauji palielinājies selekcionāra Pētera Upīša vārdā nosauktajā ceriņu dārzā pie Dobeles, Ziemassvētku kauju piemiņas vietās Valgundes apkaimē, Kokneses pilsdrupās, Mežotnes pilskalnā un vēl citos iecienītos objektos, arī jaunatvērtajā šķirnes trušu pilsētiņā Vecumniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!