Foto: LETA
Ziemassvētku gaidās ikviens aicināts apgūt un pilnveidot puzuru veidošanas prasmes, piedaloties gada vislielākā puzura izveidē. No niedrēm, salmiem un citiem dabas materiāliem darinātais milzu rotājums tiks prezentēts trešdien, 19. decembrī laikā no plkst. 12.00 līdz 13.00 "Maxima XXX" lielveikala telpās Rīgā, A. Deglava ielā. Tā portālu "Delfi" informē idejas īstenotāji.

Lielveikalā divas dienas - otrdien, 18. decembrī un trešdien, 19. decembrī no plkst. 11.00 līdz 13.00 gan lieli, gan mazi varēs apgūt un pilnveidot puzura veidošanas iemaņas meistares, tautas mākslas studijas "Rezēda" vadītājas Intas Valdenas un viņas palīgu uzraudzībā, vienlaikus piedaloties arī gada lielākā puzura darināšanā.

No salmiem un citiem dabas materiāliem veidotā "milža" darināšana, palīdzot vairākām sabiedrībā zināmām personām, tiks svinīgi noslēgta trešdien, 19. decembrī no plkst. 12.00 līdz 13.00.

"Lai gan izgatavot puzuru nebūt nav viegls darbs, tiem, kas to iemācījušies, ir lieliska priekšrocība - puzurs kalpo kā skaists un tautisks mājas dekors, turklāt tas var būt arī kā savdabīga dāvana citiem svētkos," par ideju apmācīt Latvijas iedzīvotājus puzura darināšanā stāsta "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš. "Turklāt runā, ka puzuram piemīt arī nedaudz maģiskas īpašības - šo lietu zinātāji uzskata, ka puzurs spēj cilvēku attīrīt no negatīvajām emocijām un sakārto domas, un kurš gan negribētu Ziemassvētkus sagaidīt ar mierīgu prātu un skaidrām domām!"

Puzurs ir viens no senākajiem latviešu ziemas saulgriežu rotājumiem, kuru parasti darina no niedrēm, salmiem un labības stiebriem. Savukārt puzura izrotāšanā iespējams izmantot olu čaumalas, putnu spalvas un citus dabas materiālus. Turklāt puzurs ir ne tikai gaumīgs mājas dekors vien, - saskaņā ar mūsu senču ticējumiem tas spēj arī atbaidīt ļaunos garus. Kopīga puzura gatavošana ir arī lielisks veids, kā pirmssvētku laikā ģimenei kopā pavadīt laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!