Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbojoties ar Latvijas Tūrisma Aģentu Asociāciju (ALTA) un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju (LVRA) atsaucoties uz informāciju Latvijas plašsaziņas līdzekļos, lūdz Rīgas Domi iespējami operatīvi reaģēt uz problēmām ar tūristu bagāžas pārvadāšanu Rīgas 22.maršruta autobusā, portālu „Delfi” informē TAVA pārstāvji.
TAVA ir reaģējusi uz nesen izplatīto informāciju plašsaziņas līdzekļos par 22.maršruta autobusa nedraudzīgo rīcību pret tūristiem un sadarbībā ALTA un LVRA ir nosūtījusi vēstuli Rīgas Domes priekšsēdētājam Jānim Birkam un RP SIA „Rīgas satiksme" vadībai, par radušos problēmsituāciju un priekšlikumiem tās novēršanai.

Nesen tik izplatīta sekojoša informācija: ārvalstu tūristi, pērkot biļeti braucienam no lidostas ar Rīgas 22. maršruta autobusu, nav informēti par nepieciešamību papildus iegādāties biļetes bagāžas pārvadāšanai. Tādējādi, informācijas trūkuma dēļ, ārvalstu tūristi nonāk problēmsituācijās ar biļešu kontrolieriem, un var tikt izsēdināti no autobusa, kas nerada iespaidu par Rīgu, kā tūristiem draudzīgu pilsētu.

Būtu svarīgi pieminēt, ka daudzās Eiropas Savienības valstīs sabiedriskā transporta līdzekļos, kas apkalpo lidostu pasažierus, nav paredzēta maksa par bagāžas pārvadāšanu.
Tūristi arī norāda, ka būtu iegādājušies nepieciešamās bagāžas biļetes, ja būtu informēti par nepieciešamību tās iegādāties.

Ņemot vērā iepriekšminēto, lai padarītu Rīgu ārvalstu tūristiem draudzīgāku TAVA, LVRA un ALTA ir izstrādājusi iespējamos priekšlikumus, situācijas uzlabošanai:

Novietot Rīgas 22.maršruta autobusa pieturās un autobusos informāciju angļu, vācu un krievu valodā par bagāžas pārvadāšanas noteikumiem, kā arī atskaņot audio ierakstus angļu, vācu un krievu valodā par bagāžas pārvadāšanas noteikumiem;

Atjaunot 22.maršruta autobusā konduktora amatu (ar svešvalodas zināšanām), kurš varētu sniegt tūristiem informāciju par braukšanas noteikumiem un bagāžas pārvadāšanas maksu, kā arī informāciju par tūristus interesējošām pieturvietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!