Foto: stock.xchng

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis aicina dažādot savu brokastu maltīti un brīvdienu rītos ierasto sviestmaižu vai pankūku vietā gatavot saldās un sāļās vafeles.

"Vafeles ir ne vien ātri un vienkārši pagatavojamas, bet arī izvēloties dažādus pildījumus, ļauj variēt ar jaunām garšas niansēm. Šoreiz esmu sagatavojis tējas vafeļu tortes recepti, kuru varēsi nesteidzīgi baudīt ar rīta kafiju vai piparmētru tēju, kā arī sāļo timiāna un bazilika vafeļu recepti, kura kombinācijā ar paštaisītu pastēti būs sātīga brokastu maltīte," saka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Aikāgaršo šefpavārs ir sagatavojis arī video receptes, lai Tavs brokastu galds būtu vēl daudzveidīgāks un garšām bagātāks.

Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams (5 porcijas):

  • Olas - 2 gab.

  • Milti - 250 g

  • Ūdens - 250 ml

  • Cepamais pulveris - 2 ēdamk.

  • Sāls - 1 tējk.

  • Cukurs - šķipsniņa

  • Ķiploks - 1 daiviņa

  • Sausais timiāns - 1 tējk.

  • Sausais baziliks - 1 tējk.

Pildījumam izmanto: svaigo krēmsieru, tomātu mērci, pastēti un svaigās kreses u.c.

Gatavošanas laiks: 25 min

Pagatavošana:

  1. Sakul olas, pievieno sāli, cukuru, timiānu un baziliku.

  2. Ķiploku smalki sarīvē vai ar nazi saspied putriņā.

  3. Olām pievieno siltu ūdeni un ķiploku.

  4. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri .

  5. Jauc kopā ar olām un veido mīklu tā, lai nepaliek miltu kunkuļi.

  6. Sakarsē vafeļu pannu un cep.

Atceries! Pannas vāku aizver, taču nostiprini aptuveni pēc 30 sekundēm, kad mīkla būs pacēlusies uz augšu un vafelē izveidojusi "gaisa spilvenu"

  1. Kad vafeles izceptas, vari tās sarullēt, vai lauzt uz pusēm un pildīt ar dažādiem pildījumiem.


Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams (4 porcijas):

  • Olas - 2 gab.

  • Paniņas - 400 ml

  • Eļļa - 60 ml

  • Kviešu milti - 200 g

  • Cukurs - 1 ēdamk.

  • Jūras sāls - 1 šķipsniņa

  • Cepamais pulveris - 2 tējk.

Pildījumam izmanto: Zemenes, putukrējumu, pūdercukuru u.c.

Pagatavošana:

  1. Bļodā viendabīgi sakul olas, pievieno paniņas, eļļu un saputo.

  2. Pievieno cukuru, sāli, iesijā miltus, cepamo pulveri.

  3. Sajauc mīklu viendabīgā masā.

  4. Sakarsē vafeļu pannu un cep.

  5. Kad vafeles izceptas, vari tās sarullēt, vai lauzt uz pusēm un pildīt ar dažādiem pildījumiem.

Ieteikums:

Lai gatavās vafeles neatdzistu, vari tās ielikt ne augstāk par 95 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.


Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams (5 porcijas):

Vafelēm:

  • Tēja pēc izvēles - 150 ml

  • Ola - 1 gab.

  • Sviests - 80 g

  • Milti - 185 g

  • Cukurs - 2 ēdamk.

  • Cepamais pulveris - 1 šķipsniņa

Krēmam:

  • Ola - 1 gab.

  • Svaigais krēmsiers - 350 g

  • Pūdercukurs ar vaniļu - 3 ēdamk.

  • Sāls - šķipsniņa

Pildījumam:

  • Svaigas zemenes - 500 g

  • Kazenes - 100 g

  • Svaiga piparmētra - 1 sauja

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Pagatavošana:

  1. Pagatavo tēju, pievieno tai cukuru, ļauj atdzist.

  2. Viegli sakul olu, pievieno kausētu sviestu un tēju.

  3. Pievieno miltus un cepamo pulveri.

  4. Sakarsē vafeļu pannu un cep.

Pagatavo krēmu:

  • Atdali olas baltumu no dzeltenuma un sakuļ: olas baltumu ar šķipsniņu sāls, bet dzeltenumu ar pūdercukuru.

  • Dzeltenumā iecilā krēmsieru, sajauc, pievieno baltumu.

  1. Sagriez piparmētras un zemenes, taču daļu atstāj veselas, dekoram.

  2. Kārto kūku:

  • Uz vafeles klāj krēmu, pievieno zemenes ar piparmētrām.

  • Atkārto līdz vafeļu plāksnes ir beigušās.

  1. Bagātīgi pārber ar zemenēm(vari izmantot arī kazenes vai citas ogas) un rotā ar piparmētras lapiņām.

  2. Kūku liec ledusskapī vismaz uz 1-2 stundām.

Atceries!

Izmantojot zaļo tēju, vajadzēs vairāk cukura. Pirms pievieno, pagaršo tēju, vai tā nav par sīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!