Foto: LETA

Lai gan Tautas partija (TP) jau pērn vasarā nolēma izbeigt darbību, Aizkrauklē ēku Lāčplēša ielā 4 joprojām rotā TP Aizkraukles nodaļas izkārtne, kuru savā īpašumā gribētu iegūt vietējais vēstures un mākslas muzejs, taču nevar to noņemt, jo izkārtne ir pamatīgi piestiprināta, ziņo laikraksts "Staburags".

Aizkraukles novada pašvaldības galvenais arhitekts Juris Letinskis laikrakstam atzinis, ka pēdas partijas pārstāvjiem vairs nevar sadzīt un tāpēc nāksies vien izkārtni noņemt pašiem. Tas būšot jādara ēkas apsaimniekotājam — pašvaldības uzņēmumam "Lauma A".

Aizkraukles vēstures un mākslas muzeja galvenā krājumu glabātāja Ilzīte Ozoliņa laikrakstam paudusi, ka muzejs būtu ieinteresēts iegūt šādu eksponātu. "Noteikti interesētu, mums ir vairāki materiāli par partiju, bet šādas izkārtnes gan vēl nav, un tā būtu labs eksponātu papildinājums. Iespējams, kādreiz rīkosim izstādi par partiju vēsturi," sacījusi Ozoliņa. "Muzeja darbinieki izkārtni nevar noņemt, jo tā ir labi piestiprināta, bet mēs šo eksponātu labprāt iegūtu."

Jau vēstīts, ka pērn vasarā kongresā TP nolēma izbeigt savu darbību. Šogad aprīlī tiesa arī izbeigusi partijas maksātnespējas lietu. Partijai nav mantas, kas būtu pārdodama, lai apmierinātu kreditoru prasījumus.TP Aizkraukles nodaļas izkārtne joprojām rotā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!