Aizkraukles slimnīcas attīstībā šogad ieguldīti 635 000 latu, par kuriem ārstniecības iestāde iegādājusies trīs jaunas neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnas un uzsākusi jauna korpusa būvniecību, aģentūru LETA informēja slimnīcas direktors Ēriks Vizulis.
Kā, tiekoties ar žurnālistiem, norādīja Vizulis, Aizkraukles rajonā neatliekamās palīdzības sniegšana līdz šim bijusi kritiska. Slimnīcai esot pietrūcis kvalitatīvas tehnikas, turklāt situāciju saasinājuši regulārie satiksmes negadījumi ar cietušajiem uz rajona ceļiem.

Slimnīca no SIA "Domenikss" iegādājusies trīs jaunas "Mercedes Benz" neatliekamās palīdzības automašīnas, kas tiek izmantotas jau aptuveni mēnesi. Ārstniecības iesādes vadītājs atzinīgi novērtēja jauno automašīnu kvalitāti, kā arī moderno medicīnas tehniku, ar ko tās ir aprīkotas.

Viena automašīna iegādāta par valsts investīciju līdzekļiem, divas - izmantojot līzinga pakalpojumus. To iegādei izlietoti 185 300 lati.

Aizkraukles slimnīca neatliekamo medicīnisko palīdzību sniedz aptuveni 4000 rajona un apkārtnes iedzīvotājiem. Patlaban to veic četras neatliekamās palīdzības brigādes.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja automašīnu ar medicīnisko tehniku aprīkotāja SIA "Profile Latvija" pārstāvis Juris Rītiņš, Aizkraukles slimnīcai nodotajās automašīnās atrodas moderni kardiovibratori, kā arī tajās nodrošinātas datu pārraides iespējas, kas ar Katastrofu medicīnas centra palīdzību ļauj analizēt pacienta veselības stāvokli pārvadāšanas laikā. Automašīnas aprīkotas ar gaisa kondicionēšanas sistēmu.

Medicīniskais aprīkojums vienai automašīnai izmaksājis aptuveni 30 000 eiro (20 820 latu).

Patlaban notiek slimnīcas terapijas un bērnu nodaļas renovācija, kā arī jaunas piebūves celtniecība. Nodaļu rekonstrukcija būtiski uzlabošot pacientu ērtības, kā arī ļaušot saglabāt gultu skaitu slimnīcā. Lai gan ēka rekonstruēta divas reizes, bērnu un terapijas nodaļas telpas bijušas gandrīz kritiskā stāvoklī.

Slimnīcas renovācijas projektam tiks tērēti 410 000 latu: 280 000 latu kredītu ņēmusi Aizkraukles rajona padome, savukārt atlikušo summu atvēlējusi slimnīca.

Nodaļu rekonstrukciju un piebūves celtniecību plānots pabeigt nākamā gada janvārī.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Vizulis, ieguldot līdzekļus slimnīcas attīstībā, diemžēl bija jāatsakās no 40 gultas vietām. Lai spētu atmaksāt kredītu un turpinātu slimnīcas modernizāciju, plānots ieviest jaunus maksas pakalpojumus.

Slimnīcas galvenā prioritāte ir iegādāties jaunu kompjūtertomogrāfu, kas ļautu ātrāk un precīzāk noteikt slimības diagnozi.

Aizkraukles slimnīcā ir lokālā daudzprofilu slimnīca, kuru, ieviešot struktūrplānu, plānots saglabāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!