Alūksnes pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) "Pienenīte" un "Sprīdītis" nolikumos Alūksnes pilsētas domes jūnija sēdē veica izmaiņas. Būtiskākais ir tas, ka PII darba un mācību gads noteikts 12 mēnešu garumā.
Nolemts, ka bērnu uzņemšana PII notiek ar izglītības iestādes vadītāja rīkojumu rindas kārtībā. Alūksnes pilsētas domes izglītības, kultūras un sporta darba organizatore Iveta Kovtuņenko skaidro, ka izmaiņas veiktas vairāku apsvērumu dēļ. Tagad Alūksnes PII būs atvērtas visu gadu un atsevišķos vasaras mēnešos nebūs slēgtas.

"Citās pašvaldībās vasarā, slēdzot kādu PII, vecākiem piedāvā iespēju uz laiku bērnu ievietot citā bērnudārzā. Tā kā Alūksnes pašvaldībai ir tikai divi bērnudārzi, tad mums vasarā būs dažas grupas katrā bērnudārzā, lai nodrošinātu nepārtrauktu bērnudārzu darbību un lai vecākiem arī vasaras mēnešos būtu kur atstāt savus mazuļus, kamēr paši strādā," skaidro Kovtuņenko.

Izmaiņas veiktas arī bērnudārza apmeklēšanas kārtībā. Tagad noteikts, ja bērns divus mēnešus pēc kārtas nav apmeklējis PII bez attaisnojošiem iemesliem vai bez saskaņojuma ar attiecīgās PII vadītāju, bērns tiek atskaitīts no PII audzēkņu skaita un viņa vieta tiek piedāvāta nākamajam bērnam rindas kārtībā. Līdz šim šāds divu mēnešu laiks nebija noteikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!