Foto: Publicitātes foto
Pēdējā laikā visā pasaulē arvien populārāki kļūst alus kokteiļi. Atkarībā no alus stipruma un rūgtuma, to var jaukt ar dažādiem dzērieniem un sīrupiem.

Alus kokteilis ir labs risinājums, ja ierastā alus garša un baudīšanas veids nedaudz ir apnicis, gribas pamēģināt ko jaunu un interesantāku. Un noteikti - alus kokteiļi piestāv vasarai.

Raitis Akerblūms, 2011.gada labākais bārmenis iesaka: "Alus kokteiļiem visbiežāk izmanto Lager tipa alu, taču iespējams izmantot arī daudz intensīvākas garšas tumšos alus. Alus kokteiļi ir tā saucamie Long drink vai garā dzēriena kokteiļi, kuru tilpums nav mazāks par 200 ml, tādēļ to pasniegšanai tiek izmantotas liela tilpuma glāzes.

Gatavojot kokteiļus ar alu, protams, jālieto atdzesēts alus, lejot to uzmanīgi, lai neputo, kokteili lēni apmaisa, lai to pārlieku neuzgāzētu. Kokteiļus, kuri satur alu, nekad neliek šeikerī. Gatavojot alus kokteiļus, bieži vien cilvēki vēlas panākt atspirdzinošu garšas baudījumu ar alus niansi. Šādi kokteiļi lieliski veldzē. Taču der atcerēties, ka alum garšā nevajadzētu dominēt, pretējā gadījumā kokteili gatavot nav jēgas, labāk dzert pašu alu."

Lūk, dažas receptes ko piedāvā "Aldaris" un "Monin".

Medus gurķis

250 ml Aldara gaišais alus
15 ml gurķu sīrups
10 ml medus sīrups
½ apelsīns
½ laims
smalkais ledus
Dekorē ar apelsīna un gurķu šķēlēm

Laimu un apelsīnu liek glāzē un sastampā, pievieno sīrupus un smalko ledu. Pievieno gaišo alu un apmaisa! Dekorē un pasniedz!

Ingvera medus

250 ml Aldara gaišais alus
½ laims
2 tējk. brūnais cukurs
20 ml medus sīrups
ingvers 3 ripiņas
smalkais ledus

Ingveru, laimu un brūno cukuru liek alus glāzē un kārtīgi sastampā. Pievieno medus sīrupu, ledu un Aldara alu! Visu kārtīgi apmaisa, dekorē ar laima šķēli un pasniedz!

Aldara Colada

200 ml Aldara gaišais alus
30 ml sīrups Pina Colada
40 ml ananāsu sula
ledus

Visas sastāvdaļas lej glāzē ar ledu! Apmaisa, dekorē ar ananāsu šķēlīti un pasniedz!

Vanilla Peach

250 ml Aldara gaišais alus
15 ml persiku sīrups
10 ml vaniļas sīrups
ledus

Alus glāzē lej sīrupu, apelsīnu sulu un ieliek ledu! Pa virsu uzlej gaišo alu un kārtīgi apmaisa. Dekorē ar ananāsu šķēlīti un pasniedz!

Alus Freshness

250 ml Aldara gaišais alus
20 ml persiku sīrups
100 ml apelsīnu sula
ledus

Alus glāzē lej sīrupu, apelsīnu sulu un ieliek ledu! Pa virsu uzlej gaišo alu un kārtīgi apmaisa. Dekorē ar apelsīnu šķēlīti un pasniedz!

Ābolalus

250 ml Aldara gaišais alus
25 ml ābolu sīrups
ledus

Alus glāzē ieliek ledu, lej sīrupu un pa virsu uzlej Aldara gaišo alu. Visu kārtīgi apmaisa, dekorē ar ābola šķēlīti un pasniedz!

Avenpolitian

250 ml Aldara gaišais alus
20 ml aveņu sīrups
80 ml gāzēts ūdens
ledus

Alus glāzē ieliek ledu, lej sīrupu, gaišo alu un kārtīgi apmaisa! Pa virsu uzlej gāzēto ūdeni, dekorē ar svaigām vai saldētām avenēm un pasniedz!

Alus Latte

500 ml Aldara tumšais alus
25 ml kafijas sīrups
ledus

Atdzesētā alus glāzē liek ledu, lej sīrupu un pa virsu uzlej tumšo alu. Visu kārtīgi apmaisa un pasniedz.

Alus Sangrija

250 ml Aldara tumšais alus
15 ml upeņu sīrups
20 ml sangrijas sīrups
40 ml ābolu sula
ledus

Atdzesētā alus glāzē liek ledu, lej abus sīrupus, ābolu sulu. Apmaisa un pa virsu uzlej tumšo alu. Apmaisa vēlreiz un pasniedz.

Alus punšs

250 ml Aldara tumšais alus
30 ml meža ogu biezenis
ledus

Glāzē ieliek ledu, pievieno meža ogu biezeni un tumšo alu! Visu kārtīgi apmaisa, dekorē ar jāņogu zariņu un pasniedz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!