Foto: LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) norādījis, ka, ņemot vērā pasaules izaicinājumus un dalībvalstu skaitu Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO), nepieciešams reformēt ANO Drošības padomi, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Tiekoties ar Āfrikas valstu grupas pārstāvjiem, ārlietu ministrs norādīja uz reformu nepieciešamību ANO Drošības padomē, jo gan pasaules izaicinājumi, gan dalībvalstu skaits ANO kopš tās dibināšanas ir būtiski palielinājies, tādējādi ANO Drošības padome vairs neatspoguļo pasaulē notikušās izmaiņas.

"Ir nepieciešamas nopietnas diskusijas par ANO Drošības padomes reformu, lai organizācija varētu efektīvi stāties pretī mūsdienu izaicinājumiem. Būtu jādiskutē par veto tiesību izmantošanu gadījumos, kas skar noziegumus pret cilvēci. Arī Austrumeiropas valstu grupai jāparedz papildu nepastāvīgās dalībvalsts vieta," uzsvēra Rinkēvičs.

Otrdien, 26. maijā, Ņujorkā ārlietu ministrs Rinkēvičs tikās ar Arābu un Āfrikas valstu grupas pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālus starptautiskās dienaskārtības jautājumus, informē ĀM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!