Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 7 saldi apelsīni
- 0,5 glāzes (~ 150 g) miltu
- 175 g maltu mandeļu
- 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 0,5 tējkarotes sāls
- 6 olas
- 100 g + 1 ēdamkarote cukura
- 2-3 ēdamkarotes želejas cukura
Rotājumam ar maskarpones krēmu:
- 250 g maskarpones krēma
- sula no 1 apelsīna
- cukurs pēc garšas
Vēl:
- apaļā kūkas veidne 22 cm/dm
- sviests veidnes ietaukošanai
- cepamais papīrs
10-12 gabaliņi
Pagatavošana:
1. 4 nemizotus apelsīnus veselus liek dziļā katlā, pārej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, samazina liesmu un gatavo ~ 1,5-2 stundas.
2. Vārītos apelsīnus atdzesē, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
3. Apelsīnus sablendē viendabīgā biezenī.
4. Mandeles sasmalcina piestā vai sabendē.
5. Olas sakuļ ar 100 g cukura krēmīgā gaišā masā.
6. Olu masai pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
7. Pievieno mandeles, un visu izmaisa.
8. Visbeidzot pievieno apelsīnu biezeni. Samaisa.
9. Tortes veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Masu lej veidnē un cep ~ 1 stundu 180 °C temperatūrā. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti - ja mīkla nelīp, kūka gatava.
10. Atlikušos apelsīnus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Katlā ielej ¾ glāzes ūdens un 1 ēdamkaroti cukura. Karsē, līdz cukurs ir izkusis. Pievieno apelsīnu gabaliņus, un gatavo, līdz šķidrums ir gandrīz iztvaikojis. Pievieno želejas cukuru, uzvāra.
Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.