Apelsīnu un mandeļu kūka
Foto: ČetrasSezonas.lv

Apelsīni piestāv ziemai un ir burvīga izejviela kūkām. Šoreiz savienībā ar mandelēm īstenā angļu stila kūkā – mazliet rūgtenā, ļoti aromātiskā un sulīgā. Ja jums iet pie sirds apelsīna miziņai raksturīgais rūgtenums, tad jums noteikti garšos. Kūku rotājām ar apelsīnu marmelādi, bet tā labi garšos, arī pasniegta ar maskarpones krēmu vai saldā krējuma putām.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 7 saldi apelsīni
  • 0,5 glāzes (~ 150 g) miltu
  • 175 g maltu mandeļu
  • 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 6 olas
  • 100 g + 1 ēdamkarote cukura
  • 2-3 ēdamkarotes želejas cukura

 Rotājumam ar maskarpones krēmu:

  • 250 g maskarpones krēma
  • sula no 1 apelsīna
  • cukurs pēc garšas

Vēl:

  • apaļā kūkas veidne 22 cm/dm
  • sviests veidnes ietaukošanai
  • cepamais papīrs

 10-12 gabaliņi

Pagatavošana:

1. 4 nemizotus apelsīnus veselus liek dziļā katlā, pārej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, samazina liesmu un gatavo ~ 1,5-2 stundas.

2. Vārītos apelsīnus atdzesē, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.

3. Apelsīnus sablendē viendabīgā biezenī.

4. Mandeles sasmalcina piestā vai sabendē.

5. Olas sakuļ ar 100 g cukura krēmīgā gaišā masā.

6. Olu masai pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

7. Pievieno mandeles, un visu izmaisa.

8. Visbeidzot pievieno apelsīnu biezeni. Samaisa.

9. Tortes veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Masu lej veidnē un cep ~ 1 stundu 180 °C temperatūrā. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti - ja mīkla nelīp, kūka gatava.

10. Atlikušos apelsīnus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Katlā ielej ¾ glāzes ūdens un 1 ēdamkaroti cukura. Karsē, līdz cukurs ir izkusis. Pievieno apelsīnu gabaliņus, un gatavo, līdz šķidrums ir gandrīz iztvaikojis. Pievieno želejas cukuru, uzvāra.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form