Šī ir klasiska siera kūka, kur solo loma šoreiz ir aprikozēm. Vispirms tām "atbrīvo" aromātu, aprikozes sautējot uz nelielas liesmas. Tad no iegūtās mērces veido zeltaini oranžus aprikožu viļņus ar maigām siera krēma cepurītēm. Šādi siera kūku var gatavot arī ar citām sezonas ogām un tad tikai atliek ļauties kulināram brīnumam!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ~ 180 g krekeru vai citu cepumu pēc izvēles
  • ~ 150 g sviesta + nedaudz veidnes ietaukošanai
  • ~ 200 g gatavu aprikožu
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 3 iepakojumi Filadelfijas svaigā siera (3x175 g)
  • ~ 150 ml skābā krējuma
  • 130 g cukura + 2 ēdamkarotes pamatnei
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • apaļā kūkas veidne, 26 cm/dm + cepamais papīrs

Pagatavošanas gaita:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.

2. Cepumus sadrupina līdz smilšu konsistencei, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, šķipsniņu sāls un samaisa. Pievieno izkausētu sviestu un visu samīca viendabīgā mīklā.

3. Veidnes apakšā ieklāj cepamo papīru, ietauko malas ar sviestu, ieliek mīklu, izlīdzina virsu un liek cepties. Cep 15 minūtes. Atdzesē.

4. Aprikozēm izņem kauliņus, liek katliņā, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un vāra uz nelielas liesmas 10 minūtes.

5.Pievieno 1 ēdamkaroti ūdens un visu sablendē.

6. Olas sakuļ ar 100 g cukura. Kuļ, līdz masa ir kļuvusi gaiša. Pievieno svaigo sieru, krējumu, šķipsniņu sāls un sakuļ viendabīgā masā.

7. Sakulto masu uzlej cepumu pamatnei, nolīdzina virsmu.

8. Ar karoti ieziež jeb vijīgi iemaisa krēma virspusē aprikozes un liek cepties. Cep 30 minūtes. Atdzesē 2 stundas.

9. Pasniedz ar aprikožu ievārījumu vai plombīra saldējumu.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!