Jūrmalas pilsētas dome paudusi neapmierinātību ar atjaunošanas darbu tempiem Ķemeru sanatorijā un viesnīcas ēkā, tādēļ lūgusi sanatorijas un viesnīcas atjaunotāju “Ominasis Latvia” informēt, kad tiks atsākti atjaunošanas darbi, kuru beigu termiņš notiekt 2007.gada februārī.
Jūrmalas domi ilgstoši neapmierina sanatorijas atjaunošanas temps, informēja Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā speciāliste Veronika Ramāne. Šā gada 21.februārī domes deputāti iepazinās ar stāvokli Ķemeru viesnīcas ēkā un secināja, ka darbi ir apstājušies.

Nav atsākta pirms gada apturētā interjeru restaurācija pirmajā stāvā, arī pārējos stāvos rekonstrukcija neturpinās. “Jūrmalas pilsētas dome uzskata izveidojušos situāciju par nepieņemamu un neatbilstošu attieksmē pret kultūras pieminekļu aizsardzību,” teikts vēstulē.

Jūrmalas domē informēja, ka darbi netiek organizēti arī pārējos šīs firmas privatizētajos kultūras pieminekļos - vēsturiskajā peldu iestādē Emīla Dārziņa ielā 15 un dzīvojamā ēkā Alejas ielā 6, kas ievērojami pasliktina objektu tehnisko stāvokli.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta “Ominasis Latvia” konsultantam Tofikam Kavaram un izpilddirektorei Larisai Brengulei adresētājā vēstulē arī lūdz paziņot laiku, kad tiks uzsākti atjaunošanas darbi pārējos kultūras pieminekļos, ko firma privatizējusi Ķemeros.

Ķemeru viesnīcas ēka ir viens no nozīmīgākajiem kultūras pieminekļiem Latvijā. 1998.gadā objektu “Ķemeru sanatorija” Privatizācijas aģentūra pārdeva “Ominasis Latvia”, paredzot ieguldīt sanatorijas ēkas atjaunošanā 10 miljonus latu.

Līdz šim sanatorijā ieguldīti ap 6 miljoni latu. Saskaņā ar Privatizācijas aģentūras veiktajām izmaiņām līgumos pilna ieguldījuma termiņš ir 2007.gada februāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!