Valdība otrdien apstiprināja Vides ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par Malienas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2007.-2013.gadam, kas paredz jauna sadzīves atkritumu poligona izbūvi.
Plāna ietvaros ir paredzēts izveidot dalītas atkritumu savākšanas sistēmu septiņās Malienas reģiona lielākajās apdzīvotajās vietās vai to tuvumā, kā arī uzbūvēt sadzīves atkritumu poligonu. Pēc poligona izveidošanas plānots slēgt un rekultivēt reģionā esošās izgāztuves.

Plāna nepieciešamību nosaka Atkritumu apsaimniekošanas likums, kurā ir noteikts plāna saturs, tā apspriešanas un apstiprināšanas kārtība.

Vides ministrijas sagatavotā Malienas reģionālā atkritumu apsaimniekošanas plāna 2007.-2013.gadam mērķis ir novērst atkritumu rašanos, palielinoties ekonomiskajai izaugsmei, un nodrošināt ievērojamu kopējo radīto atkritumu daudzumu samazināšanu, izmantojot labākas atkritumu rašanās novēršanas iespējas, labākos pieejamos tehniskos paņēmienus resursu izmantošanas efektivitātes palielināšanu un ilgspējīgas patērētāju uzvedības veicināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!