Daugavpili 21.novembrī apmeklēja Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis un viņa vietnieks Arvīds Marhils. Pilsētas domē viņi tikās ar pašvaldības priekšsēdētāju Ritu Strodi, rajona padomes priekšsēdētāju Arvīdu Kucinu, policijas pārvaldes priekšnieku Imantu Bekešu.
Sarunas galvenā tēma bija pašvaldības un Valsts policijas sadarbības jautājumi. Rita Strode atzīmēja, ka policijas darbu Daugavpilī viņa vērtējot pozitīvi. Tiesa, nereti veidojas situācijas, kad pašvaldības policija dublē Valsts policijas funkcijas un rodas problēmas. Tāpēc tika runāts par to, ka perspektīvā visas funkcijas varētu tikt nodotas Valsts policijas darbiniekiem un likvidēta pašvaldības policija. Tādējādi ik gadu pilsētas budžetā tiktu ietaupīti 200 000 latu. Jānis Zaščirinskis atzīmēja, ka pilsētās, kurās nav pašvaldības policijas, tās funkcijas sabiedriskās kārtības nodrošināšanā augstā līmenī veic Valsts policijas darbinieki. Zaščrinskis uzskata, ka jāpārņem Skandināvijas valstu pieredze, kur ar visiem uzdevumiem kārtības sargāšanā un cīņā ar noziedzību labi tiek galā valsts policijas darbinieki.

Tika izskatīts arī jautājums Daugavpils medicīniskās atskurbtuves turpmāko funkcionēšanu. No pašvaldības budžeta tās uzturēšanai gadā tiek iztērēti 48 000 lati. Atskurbtuves telpas steidzami jāremontē, nauda nepieciešama arī citām vajadzībām. IeM pārstāvji atbalstīja ideju, ka arī Labklājības ministrijai jāpiešķir līdzekļi medicīniskās atskurbtuves uzturēšanai. Bekešs atzīmēja, ka atskurbtuvi likvidēt nedrīkst, - gadā šeit palīdzību saņem aptuveni 6000 cilvēku. Jo īpaši svarīgi tas ir ziemā, kad pārlieku iereibušie var nosalt uz ielas.

Tika atzīmēts, ka sakarā ar teritoriālo reformu IeM izstrādā Latgales reģionālās policijas pārvaldes izveidošanas variantu. To varētu izvietot Daugavpils cietokšņa teritorijā. Taču pagaidām tie ir tikai plāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!