Bauskas rajonā ceļu policistiem pagājušā piektdienā nācies dzīties pakaļ un izmantot šaujamieročus, lai apstādinātu automašīnu, kuru vadīja piedzēries 16 gadus vecs jaunietis; automašīnā sēdēja vēl pieci iereibuši jaunieši.
Kā vēsta "Bauskas Dzīve", tikai policistu aukstasinīgās un profesionālās rīcības, kā arī laimīgas sagadīšanās dēļ 29. februāra naktī Vecumniekos nenotika liela traģēdija.

Automobilis "Audi" no Birzgales puses tuvojās Vecumniekiem, kad mašīnu piefiksēja Ceļu policijas inspektori. Automobilis bija bez numura zīmēm, bez izpūtēja, tam nebija veikta tehniskā apskate, arī obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA). Policistu centieni automobili apturēt izrādījās nesekmīgi. Uz mirkli piestājis, vadītājs veica strauju manevru atpakaļgaitā un, teju nenotriecot no kājām inspektoru, brauca projām. Policisti uzsāka sekošanu, skaļrunī aicinot vadītāju apstāties. Vadītājs policistu komandas ignorēja, ātri braucot pa Vecumniekiem, vairākkārt radīja avārijas situācijas. Pretim braucošās automašīnas bija spiestas strauji bremzēt, mainīt braukšanas virzienu. Iebraucot meža ceļā, policisti vēlreiz aicināja vadītāju apstāties, brīdināja par šaujamieroča pielietošanu. Taču pusaudzis kārtības sargu komandas turpināja ignorēt. Tad inspektors raidīja šāvienu automobiļa kreisajā aizmugurējā riepā. Mašīna apstājās. Policisti konstatēja, ka automobilī bez vadītāja atrodas vēl pieci pusaudži: trīs meitenes un divi puiši. Visi viņi bija lietojuši alkoholu, vadītājam konstatēja 1,88 promiles.

Paskaidrojumā policijai pusaudzis atzina, ka pie automobiļa stūres bija sēdies piedzēries. Bijušas svinības, tajās lietots alkohols, pēc tam jaunieši nolēmuši braukt uz Vecumniekiem. Pēc policijas aicinājuma apstāties, draugi esot ieteikuši censties mukt projām.

Pusaudža dzērumā izraisītā rīcība radījusi viņa vecākiem pamatīgus materiālos zaudējumus, gandrīz 1000 latu. Par agresīvu braukšanu iespējamais sods ir 200 latu, par braukšanu bez auto tehniskās apskates - 40 latu, bez OCTA - 50 latu, par nepakļaušanos policistiem 500 latu, kā arī vēl uzsākts kriminālprocess par transporta līdzekļa vadīšanu bez tiesībām. "Šie ir tikai iespējamie naudas sodi. Kāda traģēdija varēja notikt, ja auto būtu avarējis," laikrakstam norāda Bauskas rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Linda Janševska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!