Arī Gulbenē, tuvojoties atkusnim, iestājies satraukums par pilsētā gaidāmajiem plūdiem, un cilvēki pauž satraukumu, kas notiks, kad viss sniega daudzums sāks kust.

Pēdējās dienās, kad nedaudz uzspīdējusi saule, izkusušais sniegs zemākajās vietās jau plūdis mājās.

"Ar šādu problēmu jau saskārāmies Brīvības ielā. Tur bija aizsalusi caurteka mājas iebraucamajam ceļam. Gribējām caurtekā ledu atlauzt, bet tā ir tik stipri aizsalusi, ka tas nebūtu bijis iespējams. Norakām iebraucamajam ceļam sniegu un arī zemes kārtu - ja ūdens līmenis tagad ceļas, tas plūst pāri šim iebraucamajam ceļam. Pašreiz it kā izdevās ūdens līmeni samazināt, cenšamies sekot līdzi, kas būs tālāk," sacījis Gulbenes pilsētas pārvaldes speciālists saimnieciskajos jautājumos Juris Aleksāns.

Viņš izteicis cerību, ka pa dienu turpmāk spīdēs saule, savukārt pa nakti ūdens uzsals, tādējādi ūdens daudzums un iespējamo plūdu apjoms būs mazāks.

Gulbenē ir domāts izveidot palīdzības brigādi, kas cilvēkiem palīgā dotos uzreiz, kad tas nepieciešams nevis brīdī, kad cilvēki vēl apsver, vai to lūgt.

Tāpat iespēju robežās pašvaldība turpina no pilsētas izvest sniegu, līdz ar to samazinot gaidāmo plūdu apmēru.

Līdzīga situācija kā Gulbenē ir arī citās Latvijas pilsētās, tostarp galvaspilsētā Rīgā, kur uz mirkli atnākušais atkusnis otrdienas pievakarē un vakarā gājējiem nešķērsojamus padarīja ietves un gājēju pārejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!