Lai Valmieras vecpilsētā diennakts tumšajā laikā būtu iespējams baudīt patīkamu vēsturisko atmosfēru, tuvākajās dienās tiks sākta apgaismojuma izbūve Valmieras senpilsētas teritorijā Bruņinieku un Pilskalna ielā, informē Valmieras pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Darbus saskaņā ar iepirkuma procedūru uzticēts veikt SIA "Vidzemes Energoceltnieks". To kopējas izmaksas ir LVL 84335,64 un apgaismojuma izbūve tiks pabeigta augusta sākumā.

Vecpilsētas apgaismojuma tehnisko projektu izstrādāja uzņēmums "IF projekts".

Valmieras pilsdrupas ir Livonijas ordeņa pils drupas un XIII-XVII gadsimta pilsētas viduslaiku nocietinājumu paliekas. Pils sienas mūrētas no lieliem laukakmeņiem, starpas pieķīlājot ar granīta šķembām un dolomīta fragmentiem. Pils nodedzināta 1702. gadā Ziemeļu kara laikā.

Pilsdrupu kompleksā atrodas arī vecākā koka ēka Valmierā, Vecā aptieka, kas ir arī otra senākā aptieka Latvijā. Tā celta 1735. gadā uz bruņinieku pils pagraba. Šobrīd te iekārtota izstāžu zāle. Senpils teritorijā atrodas arī jaunuzceltā Valmieras Novadpētniecības muzeja ēka un pērn atjaunotā fondu krātuve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!