Sastāvdaļas:
- 1,5 kg cauraugušas vai cepeša cūkgaļas, ar ādu
- 8 lielas ķiploku daiviņas, saspiestas
- 5 lauru lapas
- ½ tējk. svaigi rīvēta muskatrieksta
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 2 ēd.k. jūras sāls
- svaigi malti pipari
Pagatavošana:
- Krāsnī liec pannu, kurā cepsi gaļu, un ļauj, lai tā uzkarst līdz mirklim, kad arī krāsns ir uzkarsusi 170 grādus karsta.
- Tikmēr sagatavo cūkgaļu. Gabalu pagriez ar ādu uz augšu un ar asu nazi veido iegriezumus paralēli īsākajai malai apmēram ar viena centimetra atstarpi, bet centies neiegriezt līdz gaļai, tikai ādā un nedaudz taukuma daļā. Ādu kārtīgi iezied ar sāli un pipariem (nebaidies, ka būs pa daudz, jo tas viss paliks uz ādas, nevis iesūksies gaļā). Iegriezuma vietās, kur vien vēlies, iebaksti uz pusēm gareniski pārlauztas lauru lapas. Pagriez gaļu otrādi, ar ādu uz leju, un otru pusi iezied no sākuma ar eļļu, tad ar pipariem un sāli (te gan pārlieku neaizraujies), un rīvēto muskatriekstu. To visu kārtīgi iesmērē.
- Karstajā pannā liec ķiploku daivas. Pa virsu ķiploku daivām liec cepeša gabalu ar ādu uz leju.
- Liec krāsnī un cep 2h tuvāk krāsns apakšai. Pēc 2h uzgriez krāsns temperatūru 200 grādus karstu, cūkgaļu apgriez ar ādu uz augšu, to aplaisti ar pannā izveidojušos šķidrumu un liec atpakaļ cepties. Ādiņa skaisti apbrūnēs un būs kraukšķīga.
- Izņem no krāsns un, pirms sagriez, ļauj pastāvēt 5 minūtes. Pasniedz ar kāpostiem vai kartupeļiem, vai burkāniem, vai jebkuriem citiem dārzeņiem, pagatavotiem tavā gaumē.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit