Foto: ČetrasSezonas.lv
Kartupeļi ir lielisks produkts, kas sader ar daudzām garšvielām un citiem produktiem, nav dārgs un ir viegli pieejams. Pagatavo šādā veidā, un redzēsi, ka pietiks tikai ar glāzi vīna, un vakariņas būs izdevušās. Ja vēlies ko vairāk, pasniedz ar vistu vai balto zivi.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg nomizotu lielu kartupeļu, vislabāk - „Laura"
  • 1 tējk. anīsa
  • 1 liela lauru lapa, svaiga
  • ½ tējk. kaltēta majorāna
  • jūras sāls, rupjais
  • svaigi malti melnie pipari
  • 4 ēd.k. rapšu eļļas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 170 grādus karstu augšas un apakšas režīmā. Cepeškrāsns pannā ielej eļļu.
  2. Sagriez kartupeļus 6 vai 8 daļās, garenās daiviņās. Ja tie mitri, nosusini. Liec pannā ar eļļu. Pieber garšvielas, sāli, piparus un ar rokām samaisi, lai visi kartupeļi pārklājas ar eļļu un garšvielām. Pa vidu saliec 3 daļās saplēstu lauru lapu.
  3. Liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 25 minūtes. Tad palielini krāsns temperatūru uz 210 grādiem un cep vēl 15-20 minūtes.
  4. Izņem no krāsns un, ja ir grūti noņemt no pannas, jo kartupeļi pielipuši, pagaidi kādas 3-5 minūtes un tad ņem nost. Pasniedz.
Lai garšīgi!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!