“Latvijas kuģniecības” (LK) akcionāru strīdi par kontroli uzņēmumā izvērtušies par fizisku cīņu par iekļūšanu kabinetos – līdz apstrīdētajai akcionāru sapulcei pienākumus pildījušās valdes locekļi netika ielaisti savos kabinetos, un LK ēku apsargāja lielākā akcionāra “Ventspils Naftas” apsardzes darbinieki, portālam “Delfi” pastāstīja komercdirektors Valērijs Godunovs.
Pēc pusdienlaika pārtraukuma LK darbinieki secināja, ka ēkai ir jauna apsardze, kas viņus neielaiž iekšā. Vēlāk ierindas darbiniekiem tomēr ļāvuši atgriezties savās darba vietās, bet iepriekšējās valdes locekļi joprojām nevarēja tikt savos kabinetos. Godunovs arī sacīja, ka jaunie apsargi paši ir atzinuši, ka viņi ir VN apsardzes darbinieki.

Kādā no ēkas telpām sapulci rīko valde, kuru iecēlusi 11.janvāra VN rīkotās akcionāru sapulces apstiprinātā padome. Tāpat šobrīd atstādināti Godunovs, drošības dienesta vadītājs Jāzpes Guds, juriskonsulte Inese Minajeva un prezidenta palīdze Kristīne Lange.

Savos kabinetos netikusī valde bija izsaukusi policiju, taču tā kā policija nevar tikt skaidrībā, kura no valdēm ir īstā un var pildīt pienākumus, policisti tikai sekojuši kārtības ievērošanai, lai neizceltos kāda sadursme vai grautiņš, pastāstīja Godunovs. Pēc Godunova teiktā, šāda rīcība radīs zaudējumus uzņēmumam, gan izjauktās darba dienas dēļ, gan LK reputācijas graušanas dēļ, un šīs akcijas ierosinātājiem “par to būtu jāatbild”, sacīja Godunovs.

Savukārt LK cita valde, kas publiskajā paziņojumā sevi dēvē par vienīgo likumīgo valdi, skaidro, ka par spīti visam nolēmusi sākt pildīt savas pilnvaras: “Situācijā, kad ir pamatotas aizdomas par nelikumīgiem darījumiem ar daudziem akcionāriem, tostarp Latvijas valstij, piederošās LK īpašumiem atsevišķu personu interesēs, LK likumīgā valde uzskata par nepieciešamu tūlītēju LK vadīšanas uzsākšanu”.

“Tāpat kā citi LK darbinieki, valdes priekšsēdētājs brīvi pārvietojās un pārvietojas pa savām darba telpām, bet apsardze pie LK ēkas bija nepieciešama, lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu tās telpās. Situācija, kad piecu minūšu laikā LK biroja telpās neiekļuva daļa darbinieku, radās pārpratuma dēļ, apsardzei nepazīstot visus uzņēmuma darbiniekus,” skaidro VN sapulcē ievēlētā valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!