Rīgas dome otrdien, savā pēdējā domes sēdē pirms pašvaldību vēlēšanām pēc ilgām diskusijām nolēma neatbalstīt gandrīz 100 hektārus lielā zemes gabala iznomāšanu Lucavsalas apbūvei un apsaimniekošanai piecu būvnieku apvienībai “Lucavsala”.
Par šo salas apbūvi balsoja 12 deputāti, tostarp Rīgas mērs Gundars Bojārs, vicemērs Aivars Kreituss un Attīstības komitejas vadītājs Andris Ameriks.

Pret balsoja 17 deputāti un 21 atturējās.

Zemi bija paredzēts iznomāt uz 49 gadiem. Projektu būtu jārealizē līdz 2022.gadam.

Projekts paredzēja, ka SIA “Lucavsala” par saviem līdzekļiem izbūvēto infrastruktūru - ielas, tiltus, viaduktus, komunikācijas, tai skaitā arī ieguldījums pilsētas infrastruktūras attīstībā kā zemes nomas līguma nodrošinājums 7 miljonu latu apmērā, pēc izbūvēšanas bez kompensācijas nodotu Rīgas pašvaldībai.

SIA “Lucavsala” potenciālie partneri ir SIA “A5 Investīcijas” un SIA “Baltic Development Fund”, kuri pauduši priekšlikumu Lucavsalas teritorijā piesaistīt finansējumu papildus “Lucavsalas” konkursā piedāvātajām investīcijām.

“Rīgas domes lēmums ir klaja necieņas paušana pret Latvijas uzņēmējiem un kopējās investīciju vides degradēšana. Priekšvēlēšanu drudzis spiež tautas priekšstāvjus pieņemt neadekvātus lēmumus, kuri ne vien ignorē rīdzinieku un pilsētas attīstības intereses, bet ir arī klajā pretrunā ar pašas domes un ekspertu komisiju paustajām nostādnēm par nepieciešamību attīstīt Rīgas teritorijas,” portālam “Delfi” pastāstīja Lucavsalas projekta vadības kompānijas “Būvalts” direktors Jānis Ādamsons.

Par pilnīgi neizprotamu Ādamsons uzskata lēmuma motivāciju - neskaidrās investīcijas, jo konkursam iesniegtajos dokumentos bija gan konkrēts investīciju plāns, gan banku un citas konkursa nolikumā prasītās garantijas. “Pieņemtais lēmums ir neadekvāts un uzskatām šo jautājumu par atklātu,” piebilda Ādamsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!