“Tas tiešām ir viņš”, sacīja Zakajevs ziņu aģentūras AFP korespondentam.

Kā ziņo krievu interneta medijs gazeta.ru, aģentūrai Reuters Zakajevs atzinis, ka Mashadova nāve ir liels trieciens visiem čečenu kaujiniekiem.

Pēc Zakajeva teiktā, jau tuvākajās dienās tiks nosaukts Mashadova pēctecis, taču kādu konkrētu kandidātu viņš atteicās minēt.

Paziņojums par Mashadova nāvi publicēts arī čečenu nemiernieku interneta lapā "Kavkazcenter.com". Paziņojumā arī dots rīkojums visiem kaujinieku līderiem uzsākt kaujas operācijas, par kurām iepriekš panākta vienošanās.

53 gadus vecā Mashadova nāve būtu ievērojams Krievijas prezidenta Vladimira Putina panākums cīņā pret čečenu nemierniekiem.

Krievija par Mashadova nogalināšanu ir izsludinājusi desmit miljonu ASV dolāru atlīdzību.

Krievija apsūdz Mashadovu terora aktu organizēšanā Krievijā, ieskaitot uzbrukumu Maskavas teātrim un Beslanas skolas ieņemšanu.

Mashadovs vadīja čečenu nemierniekus cīņā pret Krievijas spēkiem 1994.-1996.gada karā un pēc Krievijas armijas atkāpšanās kļuva par republikas pirmo ievēlēto prezidentu.

Mashadovs februāra sākumā vienpusēji pasludināja pamieru, kas ilga līdz 23.februārim - 61.gadadienai kopš čečenu tautas deportācijas uz Centrālāziju.

Pamiera laikā Mashadovs vairākkārt aicināja Krievijas prezidentu uzsākt miera sarunas.

Putins līdz šim ir konsekventi noraidījis jebkādus pieņēmumus, ka viņš varētu piedalīties sarunās ar Mashadovu. Krievijas prezidents ir paziņojis, ka Mashadovs un kaujinieku vadonis Šamils Basajevs ir teroristi, kuri ir saistīti ar Osamas bin Ladena vadīto tīklu "Al Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!