Tautas Partijas paziņojumi par to, ka “Jaunā laika” izvirzītais mēra amata kandidāts Aivars Aksenoks nav labākais pretendents uz galvaspilsētas vadītajā krēslu, nemaina JL pozīciju un sarunās par Rīgas domes koalīcijas veidošanu JL turpinās virzīt Aksenoku mēra amatam.
JL norāda, ka tauta deleģēja partijai mandātu vadīt Rīgas domi ar 13 no 60 domes deputātu vietām un JL uzstāj, ka nākamajam pilsētas mēram jābūt tieši no “Jaunā laika”. JL arī nav mainījis savu viedokli, ka tam jābūt tieši saraksta līderim Aksenokam, portālam “Delfi” norādīja partijā.

Jau ziņots, ka JL ar Tautas partiju, apvienību “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un Latvijas pirmo partiju, kurām kopā ir 31 balss domē, vienojās iztikt bez kreisā flanga pārstāvjiem, lai gan vēl pirmdien “tēvzemiešu” līderis Jānis Birks pauda, ka stabilajam vairākumam ar 31 balsi nepietiks un kā iespējamos sadarbības partnerus nosauca sociāldemokrātus, kuri ieguvuši domē astoņas vietas.

Galīgais lēmums par to, kurš no šīs labējās koalīcijas ieņems mēra krēslu, nav pieņemts, taču “tēvzemieši” un LPP principiāli neiebilda pret JL kandidātu – Aksenoku, bet TP pašlaik izsakās piesardzīgi. Ceturtdien paredzētajās sarunās partijas lems par amatu sadalījumu, taču vēl ne par konkrētām personālijām, kas sēdīsies Rīgas domes vadības krēslos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!