Arī trešajā sarunu raundā četras Rīgas domē iekļuvušās labējās partijas nespēja vienoties par mēra amata kandidātu , jo „Tautas partija” nevarēja apsolīt visu savu astoņu deputātu atbalstu JL pārstāvim Aivaram Aksenokam viņa biogrāfijas dēļ.
Pēc divu stundu garās prioritāšu un programmu apspriešanas JL pieprasīja pārtraukt sarunas, jo nonākot pie mēra kandidatūras partijām radās domstarpības. Pārējās topošās koalīcijas partneri – TP, LPP, TB/LNNK bija gatavi sarunas turpināt un par mēru vienoties vēlāk.

TP pārstāvis Edmunds Krastiņš pēc sarunas žurnālistiem sacīja, ka viņam un vēl diviem domes deputātiem radās „ētiska problēma” balsot par Aksenoku, jo viņi uzzinājuši par Akesnoka dalību Komunistiskajā partijā līdz 1991.gada augustam, kā arī darbu PSRS pārstāvniecībā Vjetnamā. Krastiņš gan nevarēja paskaidrot, kāpēc TP uzreiz nav izvērtējusi vienīgā mēra kandidāta biogrāfiju.

LPP līderis Juris Lujāns neiebilda pret vienīgo izvirzīto kandidātu, taču pauda neapmierinatību ar sarunu pārtsraukšanu un to, ka LPP nav tikusi līdz partiju interesējošo jautājumu risināšanai.

Savukārt TB/LLNK līderis Jānis Birks sarunu pārtraukšanu raksturoja kā "bērnu spēļu un intrigu prevalēšanu".

Sarunu laikā četras labējās partijas kērtējo reizi apliecināja gatavību strādāt mazajā koalīcijā tikai ar vienas balss pārsvaru.

Balsojums par Rīgas mēru paredzēts nākamotrdien, 29.martā.

Sarunas turpināsies trešdien plkst.16.00.

Kā jau informēja portāls „Delfi”, šodien labējās partijas tikās otrajā sarunu raundā, lai mēģinātu vienoties par JL kandidāta Aivara Aksenoka apstiprināšanu Rīgas mēra amatā. „Jainais laiks” stundu pirms kārtējā sarunu raunda publiskoja savu amatu sadales piedāvājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!