Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par 45 000 latu kukuļa došanu KNAB darbiniekam ir aizturējis "Rudens aptieku" tīkla īpašnieku Vladimiru Labazņikovu.
Uzņēmējs kukuli piedāvāja KNAB korupcijas apkarošanas bloka darbiniekam, lai viņš neveiktu un neorganizētu pārbaudes, kas saistītas ar uzņēmējam piederošas firmas darbību, aģentūru LETA informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Papildus 45 000 latu kukulim uzņēmējs solīja maksāt 1000 latu katru mēnesi, lai KNAB neveiktu pārbaudes saistībā ar viņa uzņēmumu.

Saņemot kukuļa piedāvājumu, KNAB darbinieks ziņoja KNAB vadībai, tika veikti operatīvie pasākumi, un pēc 45 000 latu kukuļa daļas nodošanas KNAB darbiniekam kukuļa devējs tika aizturēts.

Par šiem faktiem 13.aprīlī KNAB ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas par kukuļa došanu. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem. Pašlaik tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!