Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājs Jānis Mužnieks lūdzis tieslietu ministri Solvitu Āboltiņu (JL) atbrīvot viņu no amata, ko viņš ieņēmis kopš 1994.gada.
Atlūguma iesniegšanas iemeslus Muižnieks telefona sarunā nevēlējās konkretizēt, norādot, ka par tiem publiski būs gatavs runāt 10.maijā plkst.14 Rīgas apgabaltiesā.

Muižnieks atturējās atbildēt uz jautājumu, vai viņa atlūgums ir saistīts ar Āboltiņas aprīļa beigās paustajiem izteikumiem, ka sabiedrības viedokli par tiesu sistēmas korumpētību lielā mērā nosaka tieši Rīgas apgabaltiesas tiesnešu darbs un pati iestāde korumpētības ziņā "met ēnu uz visu tiesu sistēmu".

Kā ziņots, Saeimas Juridiskās komisijas sēdē ministre 27.aprīlī sacīja, ka tieši Rīgas apgabaltiesā darbojas skandalozi tiesneši un tajā tiek arī izskatītas skandalozas lietas.

Muižnieks aģentūrai LETA sacīja, ka ministre patlaban ir atvaļinājumā, tāpēc viņam nav zināms, vai 5.maijā iesniegtais atlūgums ir ticis pieņemts.

Tomēr viņš uzskata, ka Āboltiņai "nebūtu nekāda pamata to nepieņemt" un atteikties lūgt Saeimu lemt par viņa atbrīvošanu no amata.

Āboltiņas preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūrai LETA sacīja, ka līdz šim Muižnieka atlūgums Tieslietu ministrijā nav saņemts.

Āboltiņa atrodoties atvaļinājumā ārvalstīs un darbā plāno atgriezties trešdien, 11.maijā.

"Ja informācija par Muižnieka atlūgumu apstiprināsies un iesniegums tiks saņemts, tad ministre vēlēsies pēc iespējas ātrāk šo jautājumu pārrunāt," teica Sabajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!