Pēc nelieliem trīs gandrīz vienlaicīgiem sprādzieniem Londonas metro vilcienos ceturtdien evakuētas trīs metro stacijas, kā arī vēl viens sprādziens nograndis pasažieru autobusā Londonas austrumos.
Sprādzieni atsauca atmiņā nesenos terora aktus Londonā, īpaši tādēļ, ka, tāpat kā pirms divām nedēļām, spridzināti trīs vilcieni un viens autobuss, izraisot satraukumu londoniešu vidū.

Londonas policijas vadītājs sers Aiens Blērs informēja, ka trijos metro vilcienos un vienā divstāvu pasažieru autobusā notikuši sprādzieni vai spridzināšanas mēģinājumi.

Viņš sacīja, ka notikušais ir "ļoti nopietns incidents", taču eksplozijas bija daudz mazākas nekā 7.jūlija uzbrukumos.

Mediji, citējot informācijas avotus policijā, ziņo, ka sprādzienos, iespējams, izmantoti tikai detonatori, nevis spridzekļi.

Sers Blērs vēlāk paziņoja, ka situācija ir normalizējusies un ka nevienā no sprādzieniem nav izmantoti nekādi ķīmiski, bioloģiski vai citādi bīstami aģenti.

Viņš aicināja Londonas iedzīvotājus atgriezties normālās gaitās, kaut arī daudzviet Lielbritānijas galvaspilsētā varētu būt problēmas ar transportu.

Sers Blērs arī apstiprināja, ka sprādzienā Vorenstrītā cietis viens cilvēks.

Mediji ziņo, ka ievainotā persona, iespējams, turējusi somu ar detonatoru.

Vēl viens sprādziens notika Londonas 26.maršruta divstāvu pasažieru autobusā, kad tas brauca pa Haknija ielu Londonas austrumos.

Londonas pasažieru autobusu kompānijas pārstāvis informēja, ka sprādziens nogranda autobusa otrajā stāvā, izsitot autobusa logus, taču neviens nav cietis.

Policija norobežojusi lielas teritorijas ap Vorenstrītas, Ovāla un Šepardsbušas metro stacijām un vietu, kur tika uzspridzināts autobuss.

Bruņoti policisti aplenca Universitātes slimnīcu netālu no Vorenstrītas stacijas un vairāki bruņoti policisti arī iegājuši pašā slimnīcā.

Slimnīcas personāls brīdināts par aizdomās turēto - gara auguma melnādainu vai aziāta izcelsmes vīrieti, kuram no jakas rēgojas vadi.

Slimnīcas personālam arī teikts pievērst uzmanību personām, kas ar ievainojumiem lūdz palīdzību.

Pie Lielbritānijas valdības ēkas ceturtdien aizturēts kāds vīrietis melnās drēbēs.

Policija vērsusies pie aculieciniekiem, kas ar mobilajiem telefoniem fotografējuši notikumu vietas, lūdzot attēlus nosūtīt policijai.

Sākotnēji tika ziņots, ka Vorenstrītas stacijā uzsprāgusi naglu bumba un notikusi arī apšaude, taču šo informāciju policija nav apstiprinājusi.

Aculiecinieks Ovāla stacijā stāstīja, ka vilcienā brīdi pirms stacijas nograndis neliels sprādziens un parādījušies dūmi un kāds vīrietis meties bēgt, tiklīdz stacijā vilcienam atvērās durvis.

Šepardsbuša stacijā policisti žurnālistiem sacīja, ka kāds vīrietis draudējis uzspridzināties un pēc tam aizbēdzis.

Savukārt pie Vorenstrītas stacijas vilciena vagonā nograndis neliels sprādziens un parādījušies dūmi, kas izraisīja paniku pasažieru vidū.

Kāds metro vilciena pasažieris "Sky News" sacīja, ka viņš runājis ar itālieti, kurš redzējis nelielu sprādzienu.

"Viņš man sacīja, ka redzējis vīrieti nesam mugursomu, kas pēkšņi uzsprāga. Tas bija neliels sprādziens, bet pietiekami spēcīgs, lai saspridzinātu viņa somu. Visi metās bēgt no vagona. Cilvēkus evakuēja ļoti ātri. Nebija nekādas panikas," stāstīja aculiecinieks. "Es neredzēju nevienu ievainoto, bet cilvēki bija šokā un nobijušies. Bija jūtama dūmu smaka."

Policists pie Vorenstrītas stacijas CNN korespondentam apstiprināja, ka vilcienā pie stacijas uzsprādzis spridzeklis.

Vorenstrītas, Ovāla un Šepardsbušas metro stacijas atrodas dažādās Londonas daļās.

Londonas metro operators "Transport for London" paziņoja, ka pēc notikušā slēgtas piecas metro līnijas, taču pārējie metro vilcieni turpina kursēt.

Londonas metro sastāv no 12 galvenajām līnijām, kuru katru dienu izmanto trīs miljoni pasažieru.

Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs atcēlis ceturtdienas pēcpusdienā paredzētos pasākumus, lai ar vadošajām amatpersonām apspriestos par notikušo.

Kā jau ziņots, trijos teroristu pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos metro un pasažieru autobusā 7.jūlija rītā Londonā tika nogalināti vismaz 56 cilvēki un simtiem ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!