Karstuma vilnī, kas izplatās pār Amerikas Savienotajām Valstīm austrumu virzienā, bojā gājuši jau vismaz 37 cilvēki, informē ārvalstu mediji.
Deviņos austrumu štatos ir izplatīti brīdinājumi par tuvojošos karstumu.

Augstā gaisa temperatūra ir līdz rekordaugstam līmenim palielinājusi pieprasījumu pēc elektroenerģijas, jo cilvēki meklē glābiņu telpās ar gaisa kondicionieriem, raksta BBC.

Virdžīnijas štatā slimnīcā ar sliktu dūšu tikuši nogādāti aptuveni 300 zēni, un tas noticis dažas stundas pirms paredzētās ASV prezidenta Džordža Buša ierašanās.

Prezidents bija plānojis piedalīties bēru ceremonijā un pieminēt četrus skautu līderus, kuri šīs nedēļas sākumā mira no elektrības trieciena pēc tam, kad bija uzslējuši savu telti zem augstsprieguma līnijas. Bušs uz vienu dienu ir atlicis savu vizīti.

Augstākā reģistrētā temperatūra ir 38 grādi pēc Celsija, un tā novērota otrdien Dienvidkarolīnā un Ziemeļkarolīnā.

Ņujorkas elektroenerģijas patēriņš ir pieaudzis līdz vēl nepieredzētam līmenim, un mērs Maikls Blūmbergs ir paziņojis par īpašiem “atvēsināšanās centriem”, kas atvērti publiskai lietošanai.

Lielākā daļa nāves gadījumu reģistrēti rietumu štatā Arizonā, un lielākoties mirušie ir bezpajumtnieki.

Tiek ziņots, ka gājis bojā arī 21 imigrants, kad viņi bija centušies pāriet ASV robežu no Meksikas.

Nebraskā karstuma dēļ miruši vismaz 1 200 mājlopu.

Trešdien valsts rietumos kļuva nedaudz vēsāks, turklāt sāka plosīties spēcīgi pērkona negaisi. Savukārt dienvidaustrumiem sinoptiķi ceturtdien paredz vēl vienu svelmainu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!