Telekanāla “TV5” īpašnieku sastāvā notikušas izmaiņas - 70% akciju iegādājusies kompānija “TVBerlin”, bet kopš vakardienas pārējo kapitāla daļu - 30% - īpašnieks ir uzņēmums “Belokon news”, šodien ziņo laikraksts “Telegraf”.
Laikraksta rīcībā esošā neoficiālā informācija liecinot, ka ar kontrolpaketes jauno īpašnieku - “TVBerlin” - ir saistīts mediju magnāts Ruperts Mērdoks.

Lai iegūtu apstiprinājumu kompānijas pārdošanas darījumam, “Telegraf” vērsies pie “Belokon news” īpašnieka Valērija Belokoņa. Viņš noliedzis, ka darījums jau būtu noslēdzies, taču no tuvākiem komentāriem atteicies.

Uz jautājumu, vai “TVBerlin” ir saistīta ar Mērdoka uzņēmumu grupu, Belokoņs atbildējis: “Bez komentāriem.” Jaunais “TV5” akcionārs arī nevēlējies prognozēt iespējamās izmaiņas telekanāla politikā, paziņojot, ka tas tikšot izlemts tuvākajās dienās.

Jūlija beigās Nīderlandē reģistrētajam uzņēmumam “Baltic Media Holdings B.V.” (BMH) piederošā “Bete” iegādājās 100% SIA “TV Rīga” kapitāldaļu. “TV Rīga” translē “TV5”. Darījuma summa netika atklāta.

Iepriekš 75% “TV Rīga” daļu piederēja Īrijā reģistrētajai kompānijai “Grafton Entertainment Corporation Limited”, bet 25% - uzņēmējam Guntim Indriksonam.

Saskaņā ar “Lursoft” datiem firmai “Bete” pieder 26% “Latvijas Neatkarīgās televīzijas” (LNT) akciju. Tomēr agrāk bijušais “Bete” līdzīpašnieks Edvīns Inkēns medijos izteicies, ka, pārdodot firmu BMH, tai tikušas pārdotas arī cita LNT akcionāra Jāņa Āža 14% akciju.

Tādejādi BMH kontrolē 40% LNT akciju, bet pārējās pieder Polijas uzņēmumam “Polsat Media B.V.” un tā meitasfirmai Latvijā SIA “Polsat Baltic”.

Vairākos masu medijos ticis pieļauts, ka aiz BMH stāv Mērdokam piederošais starptautiskais koncerns “News Corporation”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!