ASV senāts ceturtdien apstiprināja prezidenta Džordža Buša lūgumu piešķirt 10,5 miljardus dolāru ārkārtas palīdzībai viesuļvētrā “Katrīna” cietušajiem cilvēkiem. Tiek plānots, ka nākamo nedēļu laikā vētras seku likvidēšanai tiks piešķirti vēl vairāki miljardi, informē ārvalstu prese.
Viesuļvētra Katrīna

Bušs jau ir nodēvējis šo dabas katastrofu par lielāko nelaimi valsts vēsturē, jo tā nogalinājusi simtiem cilvēku un pārpludinājusi pilsētas, raksta Reuters.

Vēstulē Kongresam, kurā Bušs lūdz piešķirt minēto naudas summu, viņš raksta, ka “plāno nākamo nedēļu laikā lūgt papildus līdzekļus”.

Senāta pārstāvji apgalvo, ka ir gatavi izrādīt visu nepieciešamo un iespējamo atbalstu un palīdzību, lai tiktu pāri šai krīzei.

No plūdu skartajām teritorijām pienāk informācija, ka ģimenēm trūkst dzeramā ūdens, medikamentu, pārtikas, turklāt palielinās vardarbības līmenis un glābšanas darbi norit ļoti gausi.

Senāta pārstāvji ir apņēmušies paātrināt palīdzības sūtījumu nogādi cietušajiem un to evakuāciju uz drošākām vietām. Luiziānas senatori jau ir slavējuši Senāta lēmumu un nosaukuši to par pirmo soli ceļā uz iedzīvotāju un pilsētu stāvokļa uzlabošanos.

ASV federālā ārkārtas situāciju aģentūra ik dienu viesuļvētras seku likvidācijai tērē 500 miljonus ASV dolāru, ziņo ārvalstu masu mediji. Aģentūras rezerves fondos atlikuši 2,5 miljardi dolāru.

Sarkanais Krusts ir savācis viesuļvētras seku likvidācijai aptuveni 70 miljonus dolāru, ka arī mobilizējis tūkstošiem brīvprātīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!