ASV prezidents Džordžs Bušs gatavojas lūgt Kongresam piešķirt papildus 50 miljardus ASV dolāru, kas tiktu izmantoti viesuļvētras “Katrīna” seku novēršanai, informē ārvalstu mediji.
Par šiem līdzekļiem, kas krietni pārsniegs jau šobrīd piešķirtos 10 miljardus dolāru, tiks veikti glābšanas pasākumi, piegādāts tīrs dzeramais ūdens un nodrošinātas citas iedzīvotāju pamatnepieciešamības.

Ņūorleānas mērs ir pavēlējis ar varu evakuēt visus pilsētā palikušos cilvēkus, jo piesārņotā ūdens dēļ rodas risks viņu veselībai, un pieci cilvēki jau ir miruši no netīrā ūdens lietošanas, raksta BBC.

Deviņas dienas pēc viesuļvētras plosīšanās no Ņūorleānas tiek pumpēts ūdens un atklājas šausminošs skats ar cilvēku mirstīgajām atliekām, rūsējošiem transportlīdzekļiem un pārplūdušām kanalizācijas akām. Tiek lēsts, ka pilsētā pašlaik varētu būt vēl aptuveni 10 000 iedzīvotāju.

Baltā nama pārstāvji apgalvo, ka dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai, un šī palīdzības pakete 51,8 miljardu dolāru apmērā nebūt nebūs pēdējā.

Lielākā daļa naudas tiks piešķirta Federālajai ārkārtas gadījumu aģentūrai, 1,4 miljardi militārpersonām, bet 400 miljoni dolāru – armijas inženieriem, kas labo ūdens norobežojumus Ņūorleānā.

Ir aprēķināts, ka plūdu dēļ darbu varētu zaudēt aptuveni 400 000 cilvēku, un zaudējumi lēšami 100 miljardu dolāru apmērā.

Ņūorleānā lielā skaitā ierodas karavīri un policisti, lai novērstu pamesto māju izlaupīšanu, kas pēdējās dienās tikai pieņēmusies spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!