“Jelgavas cukurfabrikas” valdes priekšsēdētājs Jānis Blumbergs otrdien devis rīkojumu pilnībā apturēt ražošanu uzņēmumā, pildot vides ministra Raimonds Vējoņa prasības. Vienlaikus uzsākti arī papildus darbi ekoloģiskās situācijas uzlabošanā.
Lēmums pieņemts nekavējoties pēc atgriešanās no komandējuma, vēl atrodoties Rīgas lidostā, kur bija iespēja iepazīties ar ministrijas rīkojumu. Notekūdeņu ieplūde Lielupē ir pārtraukta jau šobrīd, informēja fabrikas pārstāvji.

“Jelgavas cukurfabrika, tāpat kā visa sabiedrība ir ieinteresēta ekoloģisko problēmu novēršanā. Mēs darīsim visu iespējamo, lai situāciju labotu pēc iespējas drīzāk. Tai pat laikā ļoti ceru, ka valdība mums būs sabiedrotais lai pēc iespējas ātrāk varētu atsākt cukura ražošanu, pretējā gadījumā ekoloģiskajai katastrofai sekos ekonomiskā katastrofa – cietīs simtiem zemnieku un ģimeņu Jelgavas apkaimē,” atzīst Blumbergs.

“Diemžēl jāatzīst, ka daba šoreiz vērsusies pret mums, jo laika apstākļi ir galvenais arguments skābekļa trūkumam ūdenī – fabrikas notekūdeņi ir tikai papildus faktors,” norāda fabrikas valdes priekšsēdis.

Jau ziņots, ka otrdien Vējonis uzdevis Valsts Vides dienesta ģenerāldirektoram Vilim Avotiņam jau otrdien nodrošināt, lai tiktu pārtraukta fabrikas notekūdeņu novadīšana Lielupē. Vējonis uzskata, ka “Jelgavas cukurfabrikas” darbība būtu jāslēdz pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!