Pakistānā notikušās zemestrīces upuru skaits varētu sasniegt pat 200 000 cilvēku. Par to ziņo virkne Pakistānas masu mediju , kuri veikuši aprēķinus saskaņā ar informāciju, kas pienākusi no neatkarīgiem avotiem dažādās apdzīvotās vietās.
Pagaidām oficiālie dati ir par 30 – 40 tūkstošiem bojā gājušo, taču amatpersonas apgalvo, ka mirušo skaits turpinās augt.

Laikraksts “Nation” ziņo, ka Muzafarabadas pilsētā vien dzīvības zaudējuši 20 000 cilvēku. Vairākas pilsētas un ciemi ir pilnībā nolīdzināti. Ļaužu pūļi cenšas nokļūt no attālākajām apdzīvotajām vietām uz vietām, kur agrāk atradās pilsētas, cerībā saņemt pārtiku un medicīnisko palīdzību.

Vēl arvien turpinās ceļu attīrīšanas darbi, jo zemes nobrukumi ievērojami traucē pārvietošanos, tātad arī glābšanas darbus.

Priecē fakts, ka no pilsētām un ciemiem pienāk arī informācija par izglābtajiem, piemēram, Balakotas rajonā no sagruvušas skolas drupām izglābta grupa izdzīvojušu bērnu.

Šī bijusi pirmā nakts, kas pagājusi salīdzinoši mierīgi – iepriekšējās divās dienās bija jūtama zemes drebēšana un vairāki pietiekami spēcīgi pēcgrūdieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!