Grieķijā pirmdien konstatēts pirmais saslimšanas gadījums ar putnu gripu. Hijas salā Egejas jūras austrumu daļā kādam tītaram diagnosticēta putnu gripa, kā rezultātā Grieķija ir pirmā Eiropas Savienības valsts, kuru sasniedzis biedējošais vīruss, ziņo "Reuters".
"Veterinārais institūts ir informējis, ka viens no mājputnu paraugiem pārbaudē uzrādījis pozitīvu putnu gripas antivielu rezultātu," teikts Grieķijas Lauksaimniecības ministrijas paziņojumā.

Ministrija tāpat informējusi, ka minētais tītars nācis no nelielas fermas Hijas salā. Teikts, ka "testi tiks turpināti, lai pārliecinātos par datu patiesumu".

Valdības pārstāvji pavēstījuši, ka nav nepieciešams konkrētajā reģionā, kur konstatēta minētā saslimšana, un tās apkārtnē sākt masveidā nokaut mājputnus. "Nav izplatīta pavēle masveidā nokaut putnus šajā apvidū," ziņu dienestam "Reuters" pavēstījusi augsta ranga amatpersona.

"Tā bija neliela ferma ar aptuveni 20 tītariem. Tomēr gan putnu vai olu, gan arī cilvēku un transportlīdzekļu jebkāda veida pārvietošanās gan ir aizliegta."

"Galējā rezultātu apstiprināšana notiks pēc tam, kad Grieķijas ziemeļos, Tesalonikos (Thessaloniki) tiks pabeigtas īpašas pārbaudes."

Amatpersona tāpat piebildusi, ka ir aktivizēts valdības ārkārtas plāns rīcībai šādās situācijās.

Arī Grieķijas kaimiņos esošajā Turcijā tikai pāris jūdzes no Hijas salas konstatēts saslimšanas gadījums ar putnu gripu. Rumānijā, tāpat kā Turcijā, pēdējās dienās nācies masveidā nokaut tūkstošiem mājputnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!