Gāztais Irākas prezidents Sadams Huseins trešdien tiesā noliedza savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās noziegumos pret cilvēci.
Kad prezidējošais tiesnesis viņam jautāja, vai viņš atzīst savu vainu izvirzītajās apsūdzībās, Sadams sacīja: "Nevainīgs".

Irākas krimināltiesas priekšā trešdien nogādāts Sadams un vēl septiņas bijušā Irākas režīma amatpersonas, kas apsūdzēti noziegumos pret cilvēci.

Pašlaik tiesā tiek izskatītas 1982.gadā notikušās slepkavības Dudžeilas ciematā uz ziemeļiem no Bagdādes, kur Sadams izrēķinājās ar vietējiem iedzīvotājiem pēc neveiksmīga atentāta mēģinājuma pret viņu.

Sadams tiesā pastāvīgi iebilda tieneša sacītajam un atteicās atbildēt uz jautājumiem.

Kad viņam tika prasīts nosaukt savu vārdu, viņš paziņoja: "Man nav sevi jāidentificē. Jūs zināt, kas es esmu".

"Es kā Irākas Republikas prezidents paturu savas konstitūcijā garantētās tiesības," paziņoja Sadams.

Tiesas prāvas priekšsēdētājs ir tiesnesis Rizgars Mohameds Amins, kurš ir kurds un nāk no Suleimānijas pilsētas Irākas ziemeļos.

Līdz ar Sadamu tiek tiesāts viņa pusbrālis un bijušais izlūkošanas dienesta vadītājs Barzans Ibrahims at Tikrīti, bijusī viceprezidente Taha Jasina Ramadāna, bijušais augstākais tienesis Avads Hameds al Bandars un "Ba'ath" partijas līderi Dudžeilā Abullahs Kadems Ruaids, Ali Daīms Ali, Mohammeds Azavi Ali un Mizers Abdullahs Raveds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!