Latvijas Radio darbinieki vēstulē Nacionālajai Radio un televīzijas padomei (NRTVP) sūdzas par Radio ģenerāldirektora amata kandidātu, Latvijas Radio 2 direktoru Uldi Duku, kurš uzvedas “it kā viņš jau būtu uzvarējis konkursā”. Duka jau piedāvājot cilvēkiem amatus un apspriežot, kurus būtu jāatlaiž, teikts vēstulē padomei.
“Latvijas Radio līdz šim ļoti labi funkcionē kā komanda un tiek īstenota vertikālā un horizontālā komunikācija, kādēļ arī dažādos līmeņos un sastāvos esam konstatējuši, ka notiek no ētikas viedokļa mums absolūti nepieņemami procesi. Konkrēti, jau mēnesi kandidāts Duka izturas tā, it kā viņš būtu uzvarējis konkursā vai rezultātu zinājis jau iepriekš, kas liek domāt par atbalstu padomē, politiskos spēkos vai viņa paša personisko kvalitāšu trūkumu,” teikts radio darbinieku vēstulē.

Radio darbinieki prognozē ļoti nopietnas grūtības uzņēmuma funkcionēšanā, ja tā vadību uzņemas cilvēks, kuram kolektīva lielākajā daļā nav nekādas autoritātes un prestiža.

Radio darbinieki uzskata par nepieņemamu to, ka Duka “mēģina veidot shēmas un “spēles laukumu” savam darbam”, zvanot vai tieši uzrunājot dažādus radio cilvēkus, vienus un tos pašus amatus piedāvājot vairākiem vienlaikus, ciniski apspriežot to cilvēku vārdus, ko vajadzētu atlaist no darba”.

“Šāda veida vadītāja kvalitātes nebūtu vēlamas nevienā uzņēmumā, vēl vairāk – nevienā medijā, kur nu vēl sabiedriskajā radio,” uzskata radio darbinieki.

“Mēs vēlamies vēlreiz norādīt uz NRTVP lēmuma nopietnību un tā ietekmi uz sabiedrisko mediju attīstību Latvijā, uz iespējamo uzņēmuma nākotni, kā arī uz vārda brīvības iespējām, ja vien kāda mērķis nav padarīt Latvijas Radio par manipulācijas instrumentu konkrētu politiķu rokās,” uzsver vēstules autori.

Vēstuli parakstījušies uzskata, ka “Padome savā kandidātu atlasē nav bijusi konsekventa un nav strikti turējusies pie izstrādātā konkursa nolikuma prasībām”. “Citādi mums jāuzskata sevi par izāzētiem, jo neredzam, kādā veidā mūsu viedoklis tiek respektēts, šobrīd to nav iespējams pārbaudīt.”

Radio darbinieki pieprasa jebkuram kandidātam pārbaudes termiņu uz trīs mēnešiem.

Vēstuli parakstīja Latvijas Radio valdes locekļi, vidējā līmeņa vadītāji un viņu vietnieki. Viņi uzsver, ka “uzskata par savu pienākumu vērst Padomes uzmanību uz notikumiem, kas pēdējā mēneša laikā norisinās Latvijas radio un dara mūs ļoti uzmanīgus par to ietekmi uz radio kā sabiedriskā medija līdzsvarotu attīstību, jau esošo iestrāžu un vērtību turpināšanos”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!