Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “100 grami kultūras” vadītājs Rihards Bargais nolēmis pārtraukt sadarbību ar LTV, taču, kā norādīja Bargais tas, neesot saistīts ar skandalozo 2.novembra raidījumu un Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) izteikto aizrādījumu.
Bargais jau pirms 2.novembra raidījuma izteica vēlmi pārtraukt darbību raidījuma vadītāja amatā, jo neuzskatīja to par sev piemērotu, informēja LTV. Pašlaik “100 g kultūras” meklē jaunu raidījuma vadītāju.

NRTVP piektdien nolēma izteikt aizrādījumu LTV ģenerāldirektoram Jānim Holšteinam par 2.novembra raidījumu "100 g kultūras”.

2.novembra raidījumā "100 g kultūras", kura tēma bija "Vai rakstnieks ir sociālpolitiska figūra?", viesi bija jaunie literāti Agnese Krivade un Edmunds Frīdvalds. Brīvās diskusijas laikā raidījuma vadītājs meklēja kopsakarības starp Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vārdu un vārdu "vairošanās" un aicināja prezidenti novadīt "tautas vairošanās paraugstundu".

NRTVP uzskata, ka raidījums neatbilst Radio un televīzijas likuma 17.panta otrajai daļai, kas nosaka, ka raidījumiem jābūt objektīviem un jāatbilst vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem.

Savukārt NRTVP priekšsēdētājs Aivars Berķis piektdien publicētajā intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta avīze” pauda, ka skandalozajā Latvijas televīzijas raidījumā “100 g kultūras” pārkāpta ne tikai ētika, bet arī likums, tāpēc LTV varētu atcelt raidījuma vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!