Ap partijas "Jaunais laiks" (JL) līderi Einaru Repši saceltā skandāla mērķis ir izstumt JL no valdības, šodien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja partijas ģenerālsekretārs Edgars Jaunups.
Viņš pieļāva iespēju, ka Tautas partija (TP) baidās par 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, tāpēc nav ieinteresēta, lai koalīcijā būtu JL, kas kavē virzīt TP izdevīgus lēmumus. Jaunups apgalvoja, ka TP mēģinājusi rīkoties "klaji pretēji sabiedrības un valsts interesēm" jautājumos par azartspēļu ierobežošanu un privatizācijas pabeigšanu.

"TP to redz kā savu pēdējo iespēju," akcentēja JL pārstāvis.

Kā norādīja Jaunups, JL laikā līdz vēlēšanām sagaida "līdzīgas darbības" arī attiecībā uz citiem JL ministriem un politiķiem no TP kontrolēto iestāžu puses.

Gadījumā ar Repši premjers Aigars Kalvītis (TP) esot izmantojis tiesībaizsardzības institūcijas savu politisko mērķu sasniegšanā un cīņā ar politiskajiem konkurentiem. Iepriekš likumsargi jau divus gadus pārbaudījuši Repšes darījumus un nav konstatējuši pārkāpumus. Savukārt pēc parlamentārās izmeklēšanas komisijas spiediena pieņemti pretēji lēmumi iepriekšējiem.

"Esmu pārliecināts, ka Dievs nav mazais bērns un sabiedrība un cilvēki nav apmuļķojami," sacīja JL ģenerālsekretārs.

Jaunups uzsvēra, ka JL paliks Kalvīša valdībā. Par kandidātiem aizsardzības ministra amatam tiks lemts pēc svētkiem. Partijai esot vairāki kandidāti šim amatam.

Partija arī uzskata, ka premjers, atklājot informāciju par kriminālprocesa sākšanu pret Repši, ir pārkāpis Krimināllikumu. Tomēr partija nedomā saistībā ar to vērsties tiesībaizsardzības institūcijās, jo cer, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un prokuratūra paši reaģēs uz iespējamo likumpārkāpumu.

Ceturtdien Repše paziņoja, ka nolēmis atkāpties no aizsardzības ministra amata. Pēc JL valdes sēdes Repše paziņoja, ka ne tikai atkāpjas no ministra amata, bet arī neatjaunos savu Saeimas deputāta mandātu.

"Es vairs neuzticos Kalvītim kā valdības vadītājam, un nav iedomājama manis palikšana šajā valdībā," sacīja demisionējošais aizsardzības ministrs. Repše norādīja, ka noliek deputāta mandātu, jo viņam nav nepieciešams slēpties aiz deputāta imunitātes.

KNAB uzsācis kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem. Par to 21.decembrī žurnālistus informēja Kalvītis.

Repše uzsvēra, ka notikušais ir safabricēta politiskā lieta tikai ar vienu mērķi - politisko konkurentu nomelnošana. "Pie tam tas tiek īstenots ar Kalvīša ziņu, piekrišanu un saskaņošanu," sacīja JL līderis un uzsvēra, ka Kalvītis mēģinot izrēķināties ar JL un viņu, ignorējot valsts intereses, prestižu un stabilitāti. "Man rūp valsts prestižs, un es nevaru pieļaut situāciju, ka valdībā turpina strādāt ministrs, pret kuru vēršas ar tiesiskā arsenāla līdzekļiem, tāpēc pieņēmu lēmumu aiziet no valdības," sacīja Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!