Francijas futbola izlases kapteinis Zinedins Zidans trešdien Francijas televīzijas kanālā "Canal+" skaidroja, ka Itālijas izlases aizsargs Marko Materaci apvainojis viņa māti un māsu, tāpēc arī Zidans viņam iesitis.
Francū futbolists televīzijas tiešraidē skaidrojot savu rīcību Pasaules kausa izcīņas fināla spēlē, norādīja, ka citkārt cenšas neieklausīties aizvainojošos izteicienos, taču dzirdot tos atkārtoti neesot spējis savaldīties un iesitis Materaci ar galvu.

Zidans televīzijas tiešraidē arī atvainojies visiem bērniem, kas redzējuši notikumus PK fināla spēles pagarinājumā, taču uzsvēra, ka nenožēlo izdarīto, jo pretējā gadījumā tas nozīmētu, ka Materaci bijušas tiesības izteikt aizvainojumus.

Zidans arī piebildis, ka Materaci būtu pelnījis sodu par provokāciju. Franču futbolists gan noliedzis iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka itālietis viņu būtu nosaucis par "netīro teroristu" vai "teroristu maukas dēlu".

Jau ziņots, ka PK finālspēles papildlaika otrajā puslaikā pēc Francijas izlases uzbrukuma Materaci un Zidāns devās uz Francijas izlases aizsardzības zonu.

Materaci ar Zidānu pārmija dažus vārdus un francūzis nedaudz ātrāk devās uz priekšu, taču pēc kāda Materaci izteikuma strauji apriezās, piegāja pie itāliešu aizsarga un ar galvu spēcīgi iesita viņam pa krūtīm.

Zidāns, kurš spēles septītajā minūte ar 11 metru soda sitienu bija izvirzījis Franciju vadībā 1:0 par šādu rīcību saņēma noraidījumu. Lai gan vārtsargi neatvairīja nevienu no spēlētāju sitieniem, Francijas izlase finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā piekāpās Itālijai, jo vienu reizi pa vārtu stabu trāpīja Francijas izlases uzbrucējs Dāvids Trezegē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!